Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

PH-skalan Vi säger att pH 7 är neutralt, samma sak gäller för pH 6 och pH 8. Om pH-värdet är under 6 säger vi att det är surt. Om pH-värdet är över 8 säger.

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "PH-skalan Vi säger att pH 7 är neutralt, samma sak gäller för pH 6 och pH 8. Om pH-värdet är under 6 säger vi att det är surt. Om pH-värdet är över 8 säger."— Presentationens avskrift:

1 pH-skalan Vi säger att pH 7 är neutralt, samma sak gäller för pH 6 och pH 8. Om pH-värdet är under 6 säger vi att det är surt. Om pH-värdet är över 8 säger vi att det är basiskt. By Edward Stevens

2 Syror Syror är ämnen som har förmågan att ge ifrån sig en eller flera H+. En stark syra lämnar ifrån sig många H+ till skillnad från en svag syra. En koncentrerad syra är inte utspädd med vatten.

3 + Vätejon H + SYRA - Negativ jon

4 Baser Baser är ämnen som har förmågan att ta upp en H+. När de gör det släpper de ifrån sig en OH-. Starka baser har förmågan att ta upp många H+. Koncentrerade baser är inte utspädda med vatten.

5 - + H H H H O + O + BAS Positiv jon Negativ jon


Ladda ner ppt "PH-skalan Vi säger att pH 7 är neutralt, samma sak gäller för pH 6 och pH 8. Om pH-värdet är under 6 säger vi att det är surt. Om pH-värdet är över 8 säger."

Liknande presentationer


Google-annonser