Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Malala Yousafzai.

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Malala Yousafzai."— Presentationens avskrift:

1 Malala Yousafzai

2 Född 12 juli 1997 i Pakistan. Utsattes för ett mordförsök av talibanerna Hon hade vägrat hörsamma gruppens förbud mot skolgång för flickor. Tilldelades Nobels fredspris 2014 tillsammans med Kailash Satyarthi.

3 2013 gavs boken Jag är Malala ut
2013 gavs boken Jag är Malala ut. Den handlar om Malalas uppväxt och hennes kamp för flickors rätt att gå i skolan. Boken har väckt stor uppmärksamhet över hela världen.

4 Fredspriset Hon fick priset för sitt arbete mot förtryck av barn och unga människor och för rätten till utbildning för alla barn. .

5 Vid ett möte med en taliban skulle hon inte slå tillbaka, eftersom det vore att sänka sig till deras nivå. Hon skulle istället förklara fördelarna med utbildning och varför hon anser det vara viktigt, och sedan låta talibanen göra vad han eller hon vill med henne.

6  61 miljoner barn i världen får inte gå i skolan.

7 Nobels fredspris är ett av de fem Nobelprisen, inrättade genom Alfred Nobels testamente.
Har delats ut sedan 1901 i Oslo. Priset skall tilldelas de som "hafva gjort menskligheten den största nytta” Finlands f.d. president Martti Ahtisaari fick priset år 2008: För arbetet att nå fredliga lösningar på internationella konflikter


Ladda ner ppt "Malala Yousafzai."

Liknande presentationer


Google-annonser