Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Grupparbete och presentation

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Grupparbete och presentation"— Presentationens avskrift:

1 Grupparbete och presentation

2 I grupper på två till tre ska ni välja ett av följande ämnen:
Alkohol Fetma Cancer Hjärt- och kärlsjukdomar Självmord, depression Psykos, schizofreni, manodepressiv sjukdom Diabetes typ 1 och 2 Metaboliskt syndrom Astma Allergier HIV/AIDS Könssjukdomar KOL Sjukdomar i stöd och rörelseorganen

3 Innehåll Arbetet ska vara skriftligt 2-3 sidor + presentation min. Jag vill att ni ska ha med statistik angående ämnet, vad sjukdomen innebär, hur man kan få sjukdomen, hur man kan undvika att få den och varför ni tror att den klassas som en folksjukdom just i Finland. Berätta även vad det innebär om man har sjukdomen eller har risk för att insjukna i andra sjukdomar.

4 Intervju Om ni hittar en intervju med någon som har sjukdomen ska ni presentera den vid presentationstillfället. Om ni vill kan ni själva intervjua någon anhörig/ bekant som har sjukdomen, kom ihåg att ni ska presentera den inför klassen, personen får vara anonym. Om ni inte hittar en intervju eller bekant som har sjukdomen så är det också okej.

5 Källor som ni ska gå in på för att få tillförlitlig information:
WHO:s hemsida, här hittar ni bra statistik angående förekomsten av sjukdomar i olika länder. här hittar ni information om vården av sjukdomen samt riskfaktorer etc. Olika förbunds hemsidor, t.ex.

6 OBS! Kom ihåg källhänvisningen och källförtäckningen!
Skriv en inledning, avhandling och avslutning. Stressa inte


Ladda ner ppt "Grupparbete och presentation"

Liknande presentationer


Google-annonser