Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Återblick. Vad är en databas? ”En samling information som är organiserad på ett sådant sätt att det är lätt att söka efter och hämta enskilda bitar information”

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Återblick. Vad är en databas? ”En samling information som är organiserad på ett sådant sätt att det är lätt att söka efter och hämta enskilda bitar information”"— Presentationens avskrift:

1 Återblick

2 Vad är en databas? ”En samling information som är organiserad på ett sådant sätt att det är lätt att söka efter och hämta enskilda bitar information” Vad är grunden i en databas? Tabeller.

3 Varför använda databas -Hantera stora datamängder -Enkelt att lägga till och uppdatera information -Inga dubletter Ex SWELOG, Kunder – offert,order,följesedel,faktura

4 Syfte med kursen -Få kunskap om hur en databas är uppbyggd -Kunna söka rätt på den informationen man behöver. -Access är ett av många program som hanterar databaser. Att vi gör projektarbetet i Access beror på att det fanns i era datorer….

5 Korta punkter om Access Du kan bara ha en databas öppen samtidigt i Access.(Kan öppna fler program.) Säkerhetskopiera databasen Klicka på Microsoft Office-knappen, peka på Hantera och klicka sedan på Säkerhetskopiera databas.

6 Innehållskrav i uppgiften Tabeller Minst två tabeller så en relation kan göras. Formulär Frågor Rapporter


Ladda ner ppt "Återblick. Vad är en databas? ”En samling information som är organiserad på ett sådant sätt att det är lätt att söka efter och hämta enskilda bitar information”"

Liknande presentationer


Google-annonser