Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

ANDRAGOGIK andragogi´k (bildning till grek. an \ ´r, genitiv andro´s '[vuxen] man', parallell med pedagogik), en i sen tid konstruerad benämning på undervisning.

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "ANDRAGOGIK andragogi´k (bildning till grek. an \ ´r, genitiv andro´s '[vuxen] man', parallell med pedagogik), en i sen tid konstruerad benämning på undervisning."— Presentationens avskrift:

1 ANDRAGOGIK andragogi´k (bildning till grek. an \ ´r, genitiv andro´s '[vuxen] man', parallell med pedagogik), en i sen tid konstruerad benämning på undervisning av vuxna. Ur NE

2 Teorierna är ganska självklara och enkla. Du har säkert hört dem tusen gånger. Jag har i alla fall tänkt dem tusentals gånger.

3 Om att jag ska lita på mig själv. Om att jag inte kan älska någon annan om jag inte älskar mig själv.m du inte kan älska dig själv.

4 Det är inte nya teorier som får mig att förstå mig själv bättre. Jag kan de teorier jag behöver kunna.

5 Jag lyssnar till anspänningar och avspänningar i min kropp.

6 Och reflekterar över vad de väcker för bilder, känslor och tankar i mig. När jag reflekterar tar jag hjälp av de enkla, självklara teorierna.

7 De flesta tankarna är nästan samma som för tjugo år sedan. De logiska konstruktionerna i de enkla och självklara teorierna är samma då som nu.

8 Men nu kan jag reflektera också med hjälp av känslor och kroppsförnimmelser. Bli mer och mer uppmärksam på känslomässiga nyanser, bli mer och mer klar över innebörder i kroppsförnimmelser.

9 Och utveckla mitt känsloliv och min förmåga att tolka fysiska sensationer.

10 Och då förstår jag mig själv bättre.

11


Ladda ner ppt "ANDRAGOGIK andragogi´k (bildning till grek. an \ ´r, genitiv andro´s '[vuxen] man', parallell med pedagogik), en i sen tid konstruerad benämning på undervisning."

Liknande presentationer


Google-annonser