Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Kristendomen Världens största religion. Tron Kristendomen är den religion som utgår från Jesu lära, liv, död och uppståndelse. Bibeln, framförallt Nya.

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Kristendomen Världens största religion. Tron Kristendomen är den religion som utgår från Jesu lära, liv, död och uppståndelse. Bibeln, framförallt Nya."— Presentationens avskrift:

1 Kristendomen Världens största religion

2 Tron Kristendomen är den religion som utgår från Jesu lära, liv, död och uppståndelse. Bibeln, framförallt Nya Testamentet, är viktig för kristna. Nya Testamentet handlar framförallt om Jesus lära, liv, död och uppståndelse.

3 Jesu död och uppståndelse De som är kristna tror på att Jesus dog på korset och återuppstod senare. Judar och muslimer erkänner Jesus men tror inte att han återuppstod från de döda.

4 Treeningheten Treenigheten är läran om kristendomens syn på Gud. Fadern, sonen och den heliga anden. Gud kan vara alla dessa tre.

5 Att vara katolik Den katolska kyrkan är den största i världen. Katoliker leds av påven i Rom. Den nuvarande påven heter Benedictus XVI (16:e). Den katolska kyrkan har 1 180 000 000 medlemmar.

6 Att vara protestant Protestanter finns i framförallt i norra Europa och i Nordamerika. De följer Luthers lära. Luther levde på 1500-talet och var emot den katolska kyrkan. Sverige var länge protestantiskt. År 2000 skiljde sig kyrkan och staten.

7 Heliga platser för kristna Staden Jerusalem i nuvarande Israel. Där finns Guds Tempel och Tempelberget. Bethlehem, där Jesus föddes. Rom, där bor påven i Vatikanstaten.

8 Jesus betydelse för kristna Man tror att Jesus kommer att återvända till jorden. Då ska ”de onda” skiljas från ”de goda”. Dagen då han kommer kommer att kallas för domedagen. Jesus kallas också för Messias. Messias, den smorde, är kung över himmel och jord.


Ladda ner ppt "Kristendomen Världens största religion. Tron Kristendomen är den religion som utgår från Jesu lära, liv, död och uppståndelse. Bibeln, framförallt Nya."

Liknande presentationer


Google-annonser