Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Snabbreferens för Lync 2013 KONFIDENTIELLT. Distribution endast till partners enligt sekretessavtal. Microsoft utfäster inga garantier, varken uttryckliga.

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Snabbreferens för Lync 2013 KONFIDENTIELLT. Distribution endast till partners enligt sekretessavtal. Microsoft utfäster inga garantier, varken uttryckliga."— Presentationens avskrift:

1 Snabbreferens för Lync 2013 KONFIDENTIELLT. Distribution endast till partners enligt sekretessavtal. Microsoft utfäster inga garantier, varken uttryckliga eller underförstådda. © 2012 Microsoft. Med ensamrätt. Med Lync kan du börja samarbeta utan att schemalägga ett möte. Du kan starta ett möte direkt, dela en PowerPoint-presentation, samarbeta på en whiteboard eller dela din skärm inifrån en snabbmeddelandekonversation. 1.Starta en snabbmeddelandesession genom att dubbelklicka på en kontakts namn. 2.Håll markören över knappen presentera (bildskärm) och gör så här på fliken Presentera: Klicka på Skrivbord om du vill visa allt innehåll på skrivbordet. Klicka på Program och dubbelklicka på önskat program. Ett delningsverktygsfält visas högst upp på skärmen och du meddelas om att du delar. 3.Om du vill lägga till ljud klickar du på telefonknappen. 4.Klicka på kameraknappen om du vill lägga till video. 5.Om du vill avsluta delningssessionen klickar du på Sluta del i verktygsfältet. Dela och samarbeta Ge andra kontroll över delningssessionen Du kan låta andra kontrollera din delningssession, bidra med information, göra ändringar i ett dokument eller demonstrera ett program. 1.Gå till delningsfältet högst upp på skärmen och klicka på Ge kontroll. 2.Klicka på namnet på en person under Deltagare om du vill ge honom/henne åtkomst, eller klicka på Ge kontroll automatiskt om du automatiskt vill ge åtkomst till den som begär att få kontroll över ditt skrivbord. Dela en PowerPoint-presentation 1.Starta en snabbmeddelandesession genom att dubbelklicka på en kontakts namn. 2.Håll markören över presentationsikonen (bildskärm). 3.Gå till fliken Presentera, klicka på PowerPoint och ladda upp filen till snabbmeddelandet. 4.Om du vill flytta bilderna klickar du på Miniatyrer och klickar på den bild du vill visa eller använder pilarna längst ned i mötesrummet. 5.Om du vill se dina presentatörsanteckningar klickar du på Anteckningar. 6.Klicka på knappen Anteckningar uppe till höger på bilden om du vill öppna verktygsfältet och använda överstrykningspenna, stämplar, laserpekare och så vidare. Ta tillbaka kontrollen i en delningssession 1.Om du vill ta tillbaka kontrollen över skrivbordet eller programmet klickar du igen på Ge kontroll. 2.Om Ge kontroll automatiskt är markerat avmarkerar du alternativet genom att klicka. Om du vill ta tillbaka kontrollen från en enskild person klickar du på Ta tillbaka kontrollen. Dela skrivbordet eller ett program

2 Starta en gruppkonversation med snabbmeddelanden Starta en gruppkonversation med snabbmeddelanden genom att markera flera kontakter eller en kontaktgrupp i listan Kontakter. Du kan också göra en vanlig snabbmeddelandekonversation till en gruppkonversation. 1.Håll ned Ctrl och klicka på alla kontakter du vill bjuda in. 2.Högerklicka på markeringen och klicka sedan på Skicka ett snabbmeddelande. 3.Skriv meddelandet och tryck sedan på Retur. 4.Om du vill lägga till ljud klickar du på telefonknappen. 5.Om du vill lägga till video klickar du på kameraknappen. 6.Om du deltar i en vanlig session och vill lägga till fler kontakter håller du markören över ikonen kontakter och klickar på Bjud in andra. Starta ett konferenssamtal utan schemaläggning Starta ett möte direkt om du vill diskutera något som kräver uppmärksamhet snarast. 1.Markera kontakter genom att hålla ned Ctrl och klicka på namnen. 2.Högerklicka på markeringen och klicka på Starta ett konferenssamtal. 3.Välj hur du vill starta konferenssamtalet: Lync-samtal – Lync ringer upp med hjälp av datorljud. Mobil, Arbete eller något annat nummer – Lync ringer upp dina kontakter från det nummer du väljer. 4.Kontakterna får en avisering och kan acceptera eller avvisa din inbjudan. Överföra en fil Använd filöverföring om du vill skicka dokument till kontakter i ett snabbmeddelande. 1.Öppna en snabbmeddelandekonversation genom att dubbelklicka på en kontakts namn. 2.Dra filen från datorn och släpp den i konversationsfönstret, eller använd fliken Bifogade filer på presentationsmenyn. En inbjudan till filöverföring skickas till mottagaren och filen skickas om inbjudan accepteras. TIPS! Du kan även dra filen till en kontakts namn, och då skickas en avisering till mottagaren om att acceptera eller avvisa filöverföringen. Dela en whiteboard En whiteboard är en tom sidan som du kan använda för att skriva ned anteckningar, rita eller importera bilder som mötesdeltagarna tillsammans kan arbeta med. 1.Håll markören över presentationsikonen (bildskärm) i ett konversationsfönster och klicka på Whiteboard på fliken Presentera. 2.Använd verktygsuppsättningen för anteckningar till höger om whiteboard-tavlan, till exempel överstrykningspenna, stämplar, laserpekare, pennanteckning och ritverktyg.


Ladda ner ppt "Snabbreferens för Lync 2013 KONFIDENTIELLT. Distribution endast till partners enligt sekretessavtal. Microsoft utfäster inga garantier, varken uttryckliga."

Liknande presentationer


Google-annonser