Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

William Sandqvist Sluten strömkrets? Man har två glödlampor för 220 V och två strömbrytare. Nu vill man ansluta de båda lamporna till 220.

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "William Sandqvist Sluten strömkrets? Man har två glödlampor för 220 V och två strömbrytare. Nu vill man ansluta de båda lamporna till 220."— Presentationens avskrift:

1 William Sandqvist william@kth.se Sluten strömkrets? Man har två glödlampor för 220 V och två strömbrytare. Nu vill man ansluta de båda lamporna till 220 v nätspänning på sådant sätt att de tänds med var sin strömbrytare, men den ena lampan ska kopplas så att den bara kan tändas om den andra redan är tänd. Vilket av koplingsschemorna är det rätta? (Båda lamporna ska kunna lysa med full styrka). Kommentera de olika alternativen.

2 William Sandqvist william@kth.se Sluten strömkrets? Man har två glödlampor för 220 V och två strömbrytare. Nu vill man ansluta de båda lamporna till 220 v nätspänning på sådant sätt att de tänds med var sin strömbrytare, men den ena lampan ska kopplas så att den bara kan tändas om den andra redan är tänd. Vilket av koplingsschemorna är det rätta? (Båda lamporna ska kunna lysa med full styrka). Kommentera de olika alternativen.

3 William Sandqvist william@kth.se

4 Serieresistorer

5 William Sandqvist william@kth.se Serieresistorer Strömlösa! = ingår ej

6 William Sandqvist william@kth.se Serieresistorer Strömlösa! = ingår ej

7 William Sandqvist william@kth.se

8 OHM’s lag räcker långt! (3.1) a) Beräkna den resulterande resistansen R ERS för de tre parallellkopplade grenarna. b) Beräkna strömmen I och spänningen U. c) Beräkna de tre belastningsströmmarna I 1 I 2 och I 3 samt spänningen U 1 över 3  -motståndet.

9 William Sandqvist william@kth.se OHM’s lag …

10 William Sandqvist william@kth.se OHM’s lag … R ERS

11 William Sandqvist william@kth.se OHM’s lag … R ERS

12 William Sandqvist william@kth.se OHM’s lag … R ERS

13 William Sandqvist william@kth.se OHM’s lag …

14 William Sandqvist william@kth.se OHM’s lag …

15 William Sandqvist william@kth.se OHM’s lag …

16 William Sandqvist william@kth.se OHM’s lag …

17 William Sandqvist william@kth.se OHM’s lag … OHM’s lag räckte långt!

18 William Sandqvist william@kth.se


Ladda ner ppt "William Sandqvist Sluten strömkrets? Man har två glödlampor för 220 V och två strömbrytare. Nu vill man ansluta de båda lamporna till 220."

Liknande presentationer


Google-annonser