Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

William Sandqvist Sluten strömkrets? Man har två glödlampor för 220 V och två strömbrytare. Nu vill man ansluta de båda lamporna till 220.

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "William Sandqvist Sluten strömkrets? Man har två glödlampor för 220 V och två strömbrytare. Nu vill man ansluta de båda lamporna till 220."— Presentationens avskrift:

1 William Sandqvist Sluten strömkrets? Man har två glödlampor för 220 V och två strömbrytare. Nu vill man ansluta de båda lamporna till 220 v nätspänning på sådant sätt att de tänds med var sin strömbrytare, men den ena lampan ska kopplas så att den bara kan tändas om den andra redan är tänd. Vilket av koplingsschemorna är det rätta? (Båda lamporna ska kunna lysa med full styrka). Kommentera de olika alternativen.

2 William Sandqvist Sluten strömkrets? Man har två glödlampor för 220 V och två strömbrytare. Nu vill man ansluta de båda lamporna till 220 v nätspänning på sådant sätt att de tänds med var sin strömbrytare, men den ena lampan ska kopplas så att den bara kan tändas om den andra redan är tänd. Vilket av koplingsschemorna är det rätta? (Båda lamporna ska kunna lysa med full styrka). Kommentera de olika alternativen.

3 William Sandqvist

4 Serieresistorer

5 William Sandqvist Serieresistorer Strömlösa! = ingår ej

6 William Sandqvist Serieresistorer Strömlösa! = ingår ej

7 William Sandqvist

8 OHM’s lag räcker långt! (3.1) a) Beräkna den resulterande resistansen R ERS för de tre parallellkopplade grenarna. b) Beräkna strömmen I och spänningen U. c) Beräkna de tre belastningsströmmarna I 1 I 2 och I 3 samt spänningen U 1 över 3  -motståndet.

9 William Sandqvist OHM’s lag …

10 William Sandqvist OHM’s lag … R ERS

11 William Sandqvist OHM’s lag … R ERS

12 William Sandqvist OHM’s lag … R ERS

13 William Sandqvist OHM’s lag …

14 William Sandqvist OHM’s lag …

15 William Sandqvist OHM’s lag …

16 William Sandqvist OHM’s lag …

17 William Sandqvist OHM’s lag … OHM’s lag räckte långt!

18 William Sandqvist


Ladda ner ppt "William Sandqvist Sluten strömkrets? Man har två glödlampor för 220 V och två strömbrytare. Nu vill man ansluta de båda lamporna till 220."

Liknande presentationer


Google-annonser