Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Sjövatten Sjövattnet tas in i Mina via ventilen med den stora runda röda ratten. Den står normalt öppen. Från denna ventil leds vattnet sedan till fördelningsröret.

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Sjövatten Sjövattnet tas in i Mina via ventilen med den stora runda röda ratten. Den står normalt öppen. Från denna ventil leds vattnet sedan till fördelningsröret."— Presentationens avskrift:

1 Sjövatten Sjövattnet tas in i Mina via ventilen med den stora runda röda ratten. Den står normalt öppen. Från denna ventil leds vattnet sedan till fördelningsröret ovan, som har flera uttag, varav en del är pluggade. Den här anslutningen är till kylvatten för hjälpkärran och en avstängningsventil finns under durkplåten Den här anslutningen med ventil förser huvudmotorn med kylvatten

2 Den här ventilen på bilden ovan är normalt stängd enligt bilden. Närmare funktion återfinns under punkterna Länspumpning resp. Brandslang. I fördelningsrörets SB-ände finns en ventil som reglerar tillförseln av sjövatten till sjövattenhydroforen.

3 Här finns ytterligare en ventil V10 för reglering av vattentillförsel till sjövattenhydroforen (SB) under lejdaren ner i maskinrummet. En förutsättning för att hydroforens elmotor skall fungera är att den har 230 V. Om nätspänning skulle saknas finns en inverter som omvandlar 24 V lik- spänning till 230 V växelspänning. Då ström- förbrukningen är stor finns en förregling som hindrar sjövattenhydroforen från att gå samtidigt som färskvattenhydroforen. En gemensam huvudbrytare för nätspänning för hydroforerna sitter på det brandsäkra skottet BB om mesanmasten. Huvudbrytare för nätspänning V10

4 Under lejdaren ner i maskinrummet på skottet förut finns div. uttag och brytare. Det skall under normaldrift se ut som på bilden nedan. Vatten från sjövattenhydroforen fördelas sedan via siffer- märkta kulventiler till resp. förbrukningsställen: 13Sjövatten till rörsystem för om tank 1. 14Sjövatten till VV-beredare 17 Sjövatten till kajuta Kontaktorskåp Uttag för färskvatten- hydroformotor Uttag för sjövatten- hydroformotor Uttag för sjövatten- tryckbrytare Uttag för färskvatten- tryckbrytare Brytare för 230 v-matning till kontaktorskåp. Brytare för manöverledning från nät.inv.-omkopplare. Båda dessa slås av före ingrepp i kontaktorskåpet.


Ladda ner ppt "Sjövatten Sjövattnet tas in i Mina via ventilen med den stora runda röda ratten. Den står normalt öppen. Från denna ventil leds vattnet sedan till fördelningsröret."

Liknande presentationer


Google-annonser