Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Norge.

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Norge."— Presentationens avskrift:

1 Norge

2 Lunnefågeln är en färg lik fågel. Det ser ut som en pingvin.
I Norge är de rika på olja och mång vill köpa olja i Norge. Norge är glesbefolkat många har flyttat från norra Norge till städerna i södra Norge. Även fast Norge ligger långt norr ut så är det ändå ett ganska milt klimat. Det beror på den varma golfströmmen, det är varmast vid kusten. I norr i Finnmark finns samerna. Dom brukar ha egna renar som dom sköter om. Samernas flagga är röd, blå grön och gul. Norge har en vacker natur med midnattsol, många fjordar och berg.

3 Näringar och Industrier
I Norge lite jordbruk det är bara i söder det finns något jordbruk alls. Man odlar bara djurfoder och rotfrukter I Norge finns det mycket olja väldigt mycket olja. Man borrar efter det och man använder en oljeplattform. Oljeplattformar kan vara flytande och bottenfasta , bottenfast betyder det sitter i marken.

4 Edvard Munch och Johaug
Edvard Munch är Norges mest berömda konstnär. Therese Johaug fick sitt genombrott under Norgemästerskapen 2007 i meråker, där hon tog bromsmedalj i skiathlon.

5 Kon Tiki museet och Oslo
I Kon Tiki museet kan man se modeller från Thor Heyerdahls världsberömda expeditioner från talet. Norges huvudstad Oslo grundades omkring år 1000. Kon Tiki museet och Oslo

6 Bildcollage

7 Johaug Lofoten Olja Edvard Grieg 4,7 miljoner Fjordar Galdöpiggen Edvard Munch Glomma Lunnefågeln

8 Bilder: Clippart Gjord av: Ville och Hugo källa Nordenhäftet


Ladda ner ppt "Norge."

Liknande presentationer


Google-annonser