Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

* Lunnefågeln är en färg lik fågel. Det ser ut som en pingvin. * I Norge är de rika på olja och mång vill köpa olja i Norge. * Norge är glesbefolkat.

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "* Lunnefågeln är en färg lik fågel. Det ser ut som en pingvin. * I Norge är de rika på olja och mång vill köpa olja i Norge. * Norge är glesbefolkat."— Presentationens avskrift:

1

2

3 * Lunnefågeln är en färg lik fågel. Det ser ut som en pingvin. * I Norge är de rika på olja och mång vill köpa olja i Norge. * Norge är glesbefolkat många har flyttat från norra Norge till städerna i södra Norge. * Även fast Norge ligger långt norr ut så är det ändå ett ganska milt klimat. Det beror på den varma golfströmmen, det är varmast vid kusten. * I norr i Finnmark finns samerna. Dom brukar ha egna renar som dom sköter om. Samernas flagga är röd, blå grön och gul. * Norge har en vacker natur med midnattsol, många fjordar och berg.

4 * Näringar och Industrier

5 Edvard Munch är Norges mest berömda konstnär. Therese Johaug fick sitt genombrott under Norgemästerskapen 2007 i meråker, där hon tog bromsmedalj i skiathlon.

6 * I Kon Tiki museet kan man se modeller från Thor Heyerdahls världsberömda expeditioner från 1900- talet. * Norges huvudstad Oslo grundades omkring år 1000.

7

8 Johaug Lofoten Olja Edvard Grieg 4,7 miljoner Fjordar Galdöpiggen Edvard Munch Glomma Lunnefågeln

9 * Bilder: Clippart * Gjord av: Ville och Hugo * källa Nordenhäftet


Ladda ner ppt "* Lunnefågeln är en färg lik fågel. Det ser ut som en pingvin. * I Norge är de rika på olja och mång vill köpa olja i Norge. * Norge är glesbefolkat."

Liknande presentationer


Google-annonser