Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Luftballonger de första flygfarkosterna av européer var varmluftballonger som utvecklades på 1700-talet. Som sen utvecklades till vätgasballonger i slutet.

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Luftballonger de första flygfarkosterna av européer var varmluftballonger som utvecklades på 1700-talet. Som sen utvecklades till vätgasballonger i slutet."— Presentationens avskrift:

1 Luftballonger de första flygfarkosterna av européer var varmluftballonger som utvecklades på 1700-talet. Som sen utvecklades till vätgasballonger i slutet av 1700-talet.

2 Flygplan Bröderna Wright var de första som gjorde en lyckad flygning med ett maskin drivet flygplan.

3 Louis Bleriot En engelsk tidning satte ut ett pris på 1000 pund till den första som flög över den engelska kanalen. Vinnaren blev fransmannen Louis bleriot som flög sträckan i juli 1909 efter det gick utvecklingen fort.

4 Första fyra motoriga planet
1931 byggdes det första planet drivet av fyra motorer, det kunde ta 16 passagerare och flyga på 2000 meters höjd

5 Under första världskriget hade man utvecklat plan som kunde komma upp i 200 km/h och under andra världskriget kunde de komma upp i över 650 km/h

6 F-22 F-22 anses vara de bästa jaktplanen i världen de måste däri mot ha 20 timmars underhåll för varje timmes flygning och för varje timme i luften så kostar de dollar.

7 Varför drivs människor till att uppfinna?
Vi tror att människan utvecklar deras uppfinningar för att vi inte nöjer oss med att ha t.ex. bara ha ett flygplan som flyger 100km/h. Istället vill vi ha ett flygplan som tar 500 passagerare och åker i 700km/h.

8 Drivkrafter En drivkraft var bröderna Wright som fortsatte på Lilienthals ritningar detta gjorde att de klarade av att skapa ett fungerande flygplan. Även om Wrights hemlighöll sina flygningar och ritningar så gjorde deras flygning att andra började energisk att hitta på idéer som gjorde att utvecklingen snabbt gick framåt.

9 Vad händer när vi använder teknik?
Det är så att flygplan är en sak som bidrar till miljöförstöringen eftersom de går på bensin som släpper ut avgaser men det är också så att de flesta flygplan är passagerarflygplan som har flera hundra passagerare så det är nog bättre än om alla skulle åka bil/båt till alla semester orter.

10 För individen Alla vill ha det bekvämare det är bara vissa personer som fattar och bryr sig om framtida generationer dessa kämpar i olika grad vissa protesterar vissa inte i lika hög grad som andra.

11 Är det skillnad på män och kvinnors uppfinningar
Nej inte nuförtiden men förut på 1900-talet och bakåt så var det mycket vanligare med manliga uppfinnare. Av kvinnorna var det väldigt få som inte var hemmafruar.


Ladda ner ppt "Luftballonger de första flygfarkosterna av européer var varmluftballonger som utvecklades på 1700-talet. Som sen utvecklades till vätgasballonger i slutet."

Liknande presentationer


Google-annonser