Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Mobiltelefon.

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Mobiltelefon."— Presentationens avskrift:

1 Mobiltelefon

2 Historia Trådlös kommunikation har funnits sedan 40-talet, men det användes mest av militären, brandkåren, polisen etc. Det allra första telefonisystemet utvecklades av Sverige år Det första samtalet genomfördes 1950 av Sture Lauhren till Fröken Ur. Men det skulle dröja 30 år innan man kunde införa tekniken. Bilden visar en av de första mobiltelefonerna från 80-talet.

3

4 Människan och Teknik Människan utvecklar hela tiden ny teknik för att göra sin vardag allt mer bekvämare. t.ex mobilen telefon istället för att skriva brev eller gå till personen, bilen som vi använder till vardags har ju också påverkat oss otroligt mycket. Om man jämför den första mobilen med dagens så ser man en stor skillnad. Så som SMS (Short Message Service), MMS (Multimedia Messaging Service), Mobilkamera, Videosamtal, Mobilspel, Appar, Internetanslutning m.m. Är saker som har kommit under utvecklingen. Och dessa nya framsteg inom telefonin har lett till att många t.ex bara köper de nya telefonerna för att visa högre status även om inte ens förstår sig på dom, men majoriteten köper en telefon för att kontakta/hålla kontakt med omvärlden. Nu förtiden köper inte folk en telefon bara för att hålla kontakt utan för att t.ex lyssna på musik och då är det bra att ha mycket utrymme på mobil så fler låtar får plats.

5 Tekniken har negativa sidor också
Tekniken har negativa sidor också. Fabrikerna som tillverkar det mesta idag släpper ut avgaser och andra gifter ut i atmosfären. Det påverkar både naturen och djur. Som tur är försöker människan hela tiden komma på nya sätt att försöka minska utsläppen och ersätta oförnybara energikällor som tex olja och uran.


Ladda ner ppt "Mobiltelefon."

Liknande presentationer


Google-annonser