Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Rollspel Drakar och Demoner. Att spela Rollspel Att spela rollspel som Drakar och Demoner är egentligen väldigt enkelt. Det ända som krävs är lite fantasi,

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Rollspel Drakar och Demoner. Att spela Rollspel Att spela rollspel som Drakar och Demoner är egentligen väldigt enkelt. Det ända som krävs är lite fantasi,"— Presentationens avskrift:

1 Rollspel Drakar och Demoner

2 Att spela Rollspel Att spela rollspel som Drakar och Demoner är egentligen väldigt enkelt. Det ända som krävs är lite fantasi, en regelbok och ett par stycken vänner att spela med. Drakar och Demoner bygger på att man ska spela en karaktär igenom ett äventyr som utspelar sig i den magiska världen Trudvagn. Stämningen ska vara hög när ens karaktärer kämpar mot drakar och härar av hiskeliga troll och varelser. För att få någon form av ordning finns en del regler och en spelledare som styr vad som händer när spelarna leder sina karaktärer mot nya mål.

3 Reglerna och Regelböckerna Reglerna är till som hjälpmedel, inte som begränsningar. I Trudvagn är allt möjligt, men som hjälp använder man reglerna. Regelböckerna är ganska många, men egentligen behöver man bara en bok, grundboken, med alla det viktigaste reglerna. De andra böckerna används som tillägg för svåra saker man vill vara noga med, för beskrivningar av världen Trudvagn eller som hjälpmedel för spelledaren.

4 Andra rollspel Rollspel kan delas in i tre grupper: Fantasy-, tidsepoks- och film/bok-rollspel. Typiska fantasy-rollspel är DoD, Dungens and Dragons och Eon. Götterdämung är ett typiskt rollspel som utspelar sig i en verklig tidsepok, i det här fallet 1700-talet. Film/bok-rollspel utspelar sig i redan uppbyggda världar, som tex. imperiet som utspelar sig i Star Wars universum.

5 Av Joel och Joel Och kom ihåg: Drakar och Demoner är inte att förväxla med lajv eller mmorpg.


Ladda ner ppt "Rollspel Drakar och Demoner. Att spela Rollspel Att spela rollspel som Drakar och Demoner är egentligen väldigt enkelt. Det ända som krävs är lite fantasi,"

Liknande presentationer


Google-annonser