Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Hybridbilen. Hybridbil - är en typ av bil som utöver en vanlig förbränningsmotor (vanligen bensin- eller dieseldriven) även har en eller flera elmaskiner.

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Hybridbilen. Hybridbil - är en typ av bil som utöver en vanlig förbränningsmotor (vanligen bensin- eller dieseldriven) även har en eller flera elmaskiner."— Presentationens avskrift:

1 Hybridbilen

2 Hybridbil - är en typ av bil som utöver en vanlig förbränningsmotor (vanligen bensin- eller dieseldriven) även har en eller flera elmaskiner elmotorer och batterier som hjälper till att driva bilen. Man säger elmaskin och inte enbart elmotor eftersom samma elmaskin kan arbeta som motor om den matas med elektricitet, och som generator ifall den dras runt av till exempel en bil som rullar.

3 Funktion Förbränningsmotorn och elmaskinen eller elmaskinerna arbetar tillsammans för att i första hand åstadkomma två förbättringar: Att hjälpa förbränningsmotorn att arbeta med hög verkningsgrad. Hybridtekniken hjälper förbränningsmotorn så att verkningsgraden blir så hög som möjligt och när bilen står still stängs motorn av för att undvika onödig tomgångskörning. Då blir bränsleförbrukningen och utsläppen lägre.

4

5

6 Exempel på hybridbilar Honda Civic HybridHonda Civic Lexus RX400h Lexus GS450h Toyota Prius Honda Insight Toyota Camry Lexus LS600h Ford Escape Hybrid Cadillac Escalade 2009Cadillac Escalade 2009


Ladda ner ppt "Hybridbilen. Hybridbil - är en typ av bil som utöver en vanlig förbränningsmotor (vanligen bensin- eller dieseldriven) även har en eller flera elmaskiner."

Liknande presentationer


Google-annonser