Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Ljuset har en dubbel natur. Detta eftersom ljus är både en våg och en partikel. Foton = ljuspartikel Sedan 1600-talet har man försökt att komma till rätta.

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Ljuset har en dubbel natur. Detta eftersom ljus är både en våg och en partikel. Foton = ljuspartikel Sedan 1600-talet har man försökt att komma till rätta."— Presentationens avskrift:

1 Ljuset har en dubbel natur. Detta eftersom ljus är både en våg och en partikel. Foton = ljuspartikel Sedan 1600-talet har man försökt att komma till rätta med varför det är så här. Trots många olika experiment är det fortfarande ingen som kan svara på varför ljuset är av dubbel natur.

2 Alla sorters vågor har en våglängd. Våglängden kan man mäta från topp till topp. Bryan Derksen

3 Tatout och Phrood

4 Frekvens = hur många svängningar det är per sekund. Vitt ljus innehåller olika våglängder. Ett prisma delar på dem och vi ser en regnbåge. Olika frekvenser ger olika färger på ljuset. D-Kuru

5 Laser är filterat ljus. Allt ljus har samma våglängd.

6 Ljud är också en sorts vågor. Vågorna är egentligen förtätningar och förtunningar i materian runt omkring oss. Qlas

7 Hög volym = starkt ljud, höga vågor. Låg volym = svagt ljud, låga vågor.

8 Ljust ljud = höga toner, hög frekvens. Mörkt ljud = låga toner, låg frekvens.


Ladda ner ppt "Ljuset har en dubbel natur. Detta eftersom ljus är både en våg och en partikel. Foton = ljuspartikel Sedan 1600-talet har man försökt att komma till rätta."

Liknande presentationer


Google-annonser