Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Beardslees familjeintervention Beardslees familjeintervention är en preventiv och Hälsofrämjande metod med syfte att stärka barnen att öppna upp samtalsklimatet.

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Beardslees familjeintervention Beardslees familjeintervention är en preventiv och Hälsofrämjande metod med syfte att stärka barnen att öppna upp samtalsklimatet."— Presentationens avskrift:

1 Beardslees familjeintervention Beardslees familjeintervention är en preventiv och Hälsofrämjande metod med syfte att stärka barnen att öppna upp samtalsklimatet i familjen att möjliggöra att alla i familjen blir sedda och att ge alla möjlighet att komma till tals Metoden är manualbaserad och mycket strukturerad Metoden är evidensbaserad

2 Beardslees familjeintervention Metoden utvecklades av professor William Beardslee (professor i psykiatri) i Boston i USA på 1980-talet. Den har starkt fäste i USA, Canada, Australien, England, Holland, Norge och Finland. Till Sverige kom metoden 2004 och Socialstyrelsen har finansierat utbildningar över hela landet. Det är en preventiv metod med syfte att stärka föräldraskapet och stödja barnens utveckling i familjer där det finns en sjuk förälder. Det är en preventiv metod med syfte att stärka föräldraskapet och stödja barnens utveckling i familjer där det finns en sjuk förälder. Fokus för interventionen är familjer med barn (7 – 20 år) där någon av föräldrarna lider av psykiatrisk eller somatisk sjukdom eller där någon av föräldrarna har ett missbruk. Fokus för interventionen är familjer med barn (7 – 20 år) där någon av föräldrarna lider av psykiatrisk eller somatisk sjukdom eller där någon av föräldrarna har ett missbruk. Interventionen öppnar upp samtal om förälderns sjukdom i familjen, den stärker föräldraskapet och främjar barnens utveckling. Interventionen öppnar upp samtal om förälderns sjukdom i familjen, den stärker föräldraskapet och främjar barnens utveckling.

3 Samtalsstruktur Samtal 1Man träffar föräldrarna och har fokus på den sjuka förälderns historia. Samtal 1Man träffar föräldrarna och har fokus på den sjuka förälderns historia. Samtal 2 Fokus på den andra förälderns upplevelse av situationen och föräldrarna får berätta om barnet – barnen. Samtal 2 Fokus på den andra förälderns upplevelse av situationen och föräldrarna får berätta om barnet – barnen. Samtal 3 Barnsamtal, varje barn för sig. Samtal 3 Barnsamtal, varje barn för sig. Samtal 4 Återkoppling till föräldrarna och planering av familjesamtal. Samtal 4 Återkoppling till föräldrarna och planering av familjesamtal. Samtal 5 Familjesamtal. Samtal 5 Familjesamtal. Samtal 6 Uppföljande samtal. Samtal 6 Uppföljande samtal.


Ladda ner ppt "Beardslees familjeintervention Beardslees familjeintervention är en preventiv och Hälsofrämjande metod med syfte att stärka barnen att öppna upp samtalsklimatet."

Liknande presentationer


Google-annonser