Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Beardslees familjeintervention

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Beardslees familjeintervention"— Presentationens avskrift:

1 Beardslees familjeintervention
Beardslees familjeintervention är en preventiv och Hälsofrämjande metod med syfte att stärka barnen att öppna upp samtalsklimatet i familjen att möjliggöra att alla i familjen blir sedda och att ge alla möjlighet att komma till tals Metoden är manualbaserad och mycket strukturerad Metoden är evidensbaserad

2 Beardslees familjeintervention
Metoden utvecklades av professor William Beardslee (professor i psykiatri) i Boston i USA på 1980-talet. Den har starkt fäste i USA, Canada, Australien, England, Holland, Norge och Finland. Till Sverige kom metoden 2004 och Socialstyrelsen har finansierat utbildningar över hela landet. Det är en preventiv metod med syfte att stärka föräldraskapet och stödja barnens utveckling i familjer där det finns en sjuk förälder. Fokus för interventionen är familjer med barn (7 – 20 år) där någon av föräldrarna lider av psykiatrisk eller somatisk sjukdom eller där någon av föräldrarna har ett missbruk. Interventionen öppnar upp samtal om förälderns sjukdom i familjen, den stärker föräldraskapet och främjar barnens utveckling.

3 Samtalsstruktur Samtal 1 Man träffar föräldrarna och har fokus på den sjuka förälderns historia. Samtal Fokus på den andra förälderns upplevelse av situationen och föräldrarna får berätta om barnet – barnen. Samtal Barnsamtal, varje barn för sig. Samtal Återkoppling till föräldrarna och planering av familjesamtal. Samtal Familjesamtal. Samtal Uppföljande samtal.


Ladda ner ppt "Beardslees familjeintervention"

Liknande presentationer


Google-annonser