Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Av: Sara, Mimmi och Salko.. I NNEHÅLLSFÖRTECKNING  Vad Är EXIT?  Historia  Fakta  Har ni lyssnat?  Facit.

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Av: Sara, Mimmi och Salko.. I NNEHÅLLSFÖRTECKNING  Vad Är EXIT?  Historia  Fakta  Har ni lyssnat?  Facit."— Presentationens avskrift:

1 Av: Sara, Mimmi och Salko.

2 I NNEHÅLLSFÖRTECKNING  Vad Är EXIT?  Historia  Fakta  Har ni lyssnat?  Facit

3 V AD ÄR EXIT ? EXIT är en organisation som jobbar med ungdomar och vuxna som är med i rasistiska och nazistiska grupper. EXIT hjälper dessa människor att lämna grupperna. EXITS telefonnummer och mailadress 08-691 76 00 och exit@fryshuset.se. Många av de som jobbar på EXIT har själv varit med i sådana grupper och har stora erfarenheter. exit@fryshuset.se

4 H ISTORIA EXIT har jobbat med rasister och nazister sedan 1998 då en person som själv hade varit med i vitmaktvärld hade lämnat gruppen. Är 2001 hade EXIT 7 anställda i Stockholm. EXIT avböjde att vara med i 25% av förfrågningar om hjälp pga. Bristande resurser.

5 F AKTA 90% av de som kontaktar EXIT är män. 133 av de personer som har kontaktar EXIT har 125 personer lämnat vit maktvärld. EXIT har fått ca 400-500 samtal av föräldrar som behöver hjälp. Hälften av de som har kontaktat EXIT har missbrukat alkohol eller droger.

6 F RÅGOR TILL E LIN W EDEBRAND SOM JOBBAR PÅ EXIT Hur många personer har ni som jobbar hos er? Vi är 5 personer med egen bakgrund samt två personer som jobbar administrativt allt som allt 7 personer Hur. Hur får ni in pengar till er organisation? Hur mycket pengar har ni ungefär? Bland annat så får vi söka pengar från olika fonder och vi säljer även utbildningar och föreläsningar. Vi är dock inte vinstdrivande, alla pengar som tjänas går tillbaka in i verksamheten. Vart går pengarna ni får in? Till klientarbete, materialutveckling, nya projekt inom projektet. Hur stor är er organisation? Den är rikstäckande, men vi har bara kontor i Sthlm. Hur arbetar ni? Via telefon, internet eller ”öga mot öga” med de drabbade?’ Vi har personlig kontakt med våra avhoppare, finns också tillgängliga 24 timmar om dygnet via telefon eftersom våra avhoppare är från hela landet. Vi har även kontakt med anhöriga till avhoppare samt till yrkesverksamma både över telefon, Internet och via personlig kontakt. Känns era jobb någon gång hotfulla eller obehagliga? Det kan förekomma hotfulla situationer, men det är man medveten om redan när man tar den här anställningen. Brukar de drabbade komma frivilligt eller måste ni själva prata med dem? Vi tvingar ingen att komma till oss, vi arbetar bara med personer som vill träffa oss.

7 H AR NI LYSSNAT ? När skapades EXIT? Hur många jobbar på EXIT? Hur många procent av de som kontaktar EXIT är kvinnor? Hur ofta är EXIT’s telefon tillgänglig om man vill ringa? Vart har EXIT sitt kontor?

8 F ACIT TILL FRÅGOR 1998 7 personer 10 % 24 timmar varje dygn Stockholm


Ladda ner ppt "Av: Sara, Mimmi och Salko.. I NNEHÅLLSFÖRTECKNING  Vad Är EXIT?  Historia  Fakta  Har ni lyssnat?  Facit."

Liknande presentationer


Google-annonser