Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Måltider Vi är över 300 anställda som varje dag lagar 15 000 portioner luncher till skolor, förskolor och äldreboenden i Kungsbacka kommun. Vi serverar.

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Måltider Vi är över 300 anställda som varje dag lagar 15 000 portioner luncher till skolor, förskolor och äldreboenden i Kungsbacka kommun. Vi serverar."— Presentationens avskrift:

1 Måltider Vi är över 300 anställda som varje dag lagar 15 000 portioner luncher till skolor, förskolor och äldreboenden i Kungsbacka kommun. Vi serverar också frukost och mellanmål till skolor och skolbarnomsorg.

2 Vi kan mat I köken arbetar kockar, serveringspersonal och biträden. Huvudkomponeneten (dvs. köttet, kycklingen, såsen) lagas på något av våra 18 tillagningskök och skickas sedan till 100 olika mottagningskök. Tillbehör som potatis, pasta, ris, grönsaker och salladsingredienser lagas på alla köken.

3 All typ av mat Vi lagar specialkoster till de som av medicinska eller etiska skäl inte kan äta den vanliga maten. Alla luncher näringsberäknas för att de ska innehålla rätt mängd av vitaminer, mineraler och energi. Vi lagar på beställning till stora evenemang t e x Aranäs Open.

4 Vid sidan av maten Vi gör våra inköp via e- handel. Vi arbetar metodiskt med säker mathantering och gör noggranna temperatur- kontroller. Vi deltar i olika utbildningar som hygien och marknadsföring samt mathantering och matlagning.

5 Vad gillar du? Du har möjlighet att lämna dina synpunkter på maten till skolans matråd. Matrådet träffar kökspersonalen på bestämda tider för att prata om maten som serveras. Andra skolor har förslagslådor uppsatta i matsalen där man kan lämna en skriftlig synpunkt till köket. En del skolor har sina egna önskeveckor. Då serverar vi våra matgästers favoriter.

6 Mat för framtiden Vi utökar med fler kök inom framför allt förskola. Vi fortsätter att byta ut fler produkter till ekologiska efter tillgång. Alternativa maträtter ska erbjudas på de flesta skolor och äldreboenden. Vi vill förändra gamla värderingar och attityder om skolmaten.


Ladda ner ppt "Måltider Vi är över 300 anställda som varje dag lagar 15 000 portioner luncher till skolor, förskolor och äldreboenden i Kungsbacka kommun. Vi serverar."

Liknande presentationer


Google-annonser