Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Spridningen i världen Klicka på länken för att komma till bild. Notera var kristendomen, islam, judendomen, hinduismen och buddhismen finns i världen!

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Spridningen i världen Klicka på länken för att komma till bild. Notera var kristendomen, islam, judendomen, hinduismen och buddhismen finns i världen!"— Presentationens avskrift:

1

2 Spridningen i världen Klicka på länken för att komma till bild. Notera var kristendomen, islam, judendomen, hinduismen och buddhismen finns i världen! Världsreligionerna

3 Fem världsreligioner Judendomen Kristendomen Islam Hinduismen Buddhismen

4 Varför fem världsreligioner? De har funnits länge och påverkat både människors föreställningsvärldar och världshistorien De finns representerade över hela världen och har ett stort antal anhängare. Tillsammans omfattar de en majoritet av jordens befolkning.

5 Västliga världsreligioner Judendom, Kristendom och Islam. Har sitt ursprung i Mellanöstern Linjär tidsuppfattning: Världen existerar från skapelsen till den sista, yttersta dagen.

6 Östliga världsreligioner Buddhismen och hinduismen Uppstod i områden runt Indien Cyklisk tidsuppfattning, där tiden är ett kretslopp av födelse, liv, död och återfödelse. När en människas liv är slut uppstår ett nytt liv och när världen går under skapas en ny värld.


Ladda ner ppt "Spridningen i världen Klicka på länken för att komma till bild. Notera var kristendomen, islam, judendomen, hinduismen och buddhismen finns i världen!"

Liknande presentationer


Google-annonser