Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Politikers möjligheter att arbeta med miljöfrågor i Torsås kommun.

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Politikers möjligheter att arbeta med miljöfrågor i Torsås kommun."— Presentationens avskrift:

1 Politikers möjligheter att arbeta med miljöfrågor i Torsås kommun.

2 Från idé via diskussion till verkstad!  Kommunen primärt jobbar och ska bara jobba med vad lagen säger att de ska göra!  Politiska viljeinriktningar och prioriteringar kan göras där utöver.

3 Från idé via diskussion till verkstad!  Truxor, rekreation, vattenvård, tjänsteman och avlopp mm.  Politiker sitter inte och säger där ska vi göra så och där gör vi si.  Tjänstemännen är viktiga spelare i miljöfrågor.

4 Från idé via diskussion till verkstad! Företaget Torsåskommun  Tjänstemannen är som en mellanchef på ett företag.  Arbetaren den som utför mycket arbete kommer med förslag till sin chef dvs tjänstemannen.  Tjänstemannen kan i vissa fall åtgärda eller avförda direkt men måste ibland gå vidare till sin chef politiken.

5 Från idé via diskussion till verkstad! Företaget Torsåskommun  Politiken ansvarar för hela företagets ekonomi och gör prioriteringar.  Vad finns det pengar till och vad är möjligt sk prioriteringar.

6 Lagar  Arbetaren, mellanchefen och chefen måste alla ta hänsyn till lagar som exempelvis strandskydd, vattendomar, äganderätt mm.

7 Måste skapa förutsättningar  Vad som är viktigt här är att förutsättningen skapas och med förutsättningar menas att det inte räcker med brinnande arbetare och brinnande politiker utan en projektledare som kan hålla i ett projekt ordna tillstånd, fixar pengar och kan lagar.

8 Kort om förra mandatperioden  Enighet om att öp:n inte skulle göras om.  Kris på sammhällskontoret.  Moment avslutades  Pernilla, Stan  Osäkert  Politisk prioritering i budget för att säkerställa fortsatt miljö arbete.

9 Snodda punkter.  Alla kan göra något!  Alla kan göra skillnad!  Sitta på läktaren eller vara ute på spelplan?


Ladda ner ppt "Politikers möjligheter att arbeta med miljöfrågor i Torsås kommun."

Liknande presentationer


Google-annonser