Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Leoparden Leoparden är ett av dom fyra stora kattdjuren i familjen Panthera. Leoparden är en väldigt duktig klättrare och kan bli upp till 1- nästan 2.

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Leoparden Leoparden är ett av dom fyra stora kattdjuren i familjen Panthera. Leoparden är en väldigt duktig klättrare och kan bli upp till 1- nästan 2."— Presentationens avskrift:

1

2 Leoparden Leoparden är ett av dom fyra stora kattdjuren i familjen Panthera. Leoparden är en väldigt duktig klättrare och kan bli upp till 1- nästan 2 meter. Den kan väga ca. 30-70 kg.

3 Utbredningsområde I det röda området lever leoparden, nästan hela Afrika en viss del av södra- och östra Asien. Deras status i världen är livskraftig, som betyder att den inte är utrotningshotad.

4 Fiender Leoparden kan tas som byte av lejon, flockar av afrikansk vildhund och krokodiler. Den jagas också av människor för att den har så fin päls, och för att skydda deras boskap.

5 Födan På menyn står: Thomsons gasell Rörbock Impalor och andra antiloper Små gnuer

6 Jakten Leoparden jagar normalt på nattetid. Men den kan även jaga under mulna dagar, speciellt när leoparden har ungar. Den smyger väldigt bra på stora, breda tassar och jagar genom att smyga sig så nära bytet som möjligt.


Ladda ner ppt "Leoparden Leoparden är ett av dom fyra stora kattdjuren i familjen Panthera. Leoparden är en väldigt duktig klättrare och kan bli upp till 1- nästan 2."

Liknande presentationer


Google-annonser