Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Kaktusen är taggig, har en mjuk insida, och är en riktig överlevare. Alla kaktusar kan blomma om förutsättningarna är de rätta!

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Kaktusen är taggig, har en mjuk insida, och är en riktig överlevare. Alla kaktusar kan blomma om förutsättningarna är de rätta!"— Presentationens avskrift:

1 Kaktusen är taggig, har en mjuk insida, och är en riktig överlevare. Alla kaktusar kan blomma om förutsättningarna är de rätta!

2 Kaktusen Grupper för barn och ungdomar vars mammor eller pappor har eller har haft alkohol- eller drogproblem eller psykisk sjukdom. Målgruppen barn med föräldrar med psykisk sjukdom är ny sedan årsskiftet 2009.

3

4 Syfte Träffa andra barn och ungdomar som lever i en liknande situation samt att förstå att man inte är ensam om sina upplevelser. Lära sig mer om vad alkohol-, drogberoende och psykisk sjukdom innebär. Stärka sitt självförtroende och sätta ord på sina känslor. Höra och förstå att just han/hon är en viktig och värdefull person.

5

6 Struktur Vi träffas 2 timmar, 1 gång i veckan under 15 veckor. Max 5-6 barn/ ungdomar samt två ledare i varje grupp. Grupperna är åldersindelade i en barngrupp och en tonårsgrupp. Läger, 3 dagar på sommarlovet, kostnadsfritt för deltagarna.

7

8 Innehåll på gruppträffarna Lära känna varandra, Toppen och Botten runda Tema som tex. känslor, jag och min familj, roller och överlevnadsstrategier, alkohol och drogberoende, psykisk sjukdom samt min vardag och mitt nätverk. FIKA!!! Pratar, ritar, skriver, läser, ser på film, pysslar och leker. Utflykt vid en av gruppträffarna.

9

10 Samarbete - resurser Socialförvaltningen Svenska Kyrkan i Vänersborg Rädda Barnen Erikshjälpen

11 För mer information Ring Rebecca, samordnare för Kaktusen, 0521-721007 E-post: kaktusen@vanersborg.sekaktusen@vanersborg.se


Ladda ner ppt "Kaktusen är taggig, har en mjuk insida, och är en riktig överlevare. Alla kaktusar kan blomma om förutsättningarna är de rätta!"

Liknande presentationer


Google-annonser