Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Hippie Flower Power.

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Hippie Flower Power."— Presentationens avskrift:

1 Hippie Flower Power

2 Hippiekulturen Uppstod under 1960-talet i San Francisco.
En reaktion mot krig, kommersialism, alienation, karriär och statusjakt.

3 Peace, Love & Understanding
Indien. Medvetenhetsutvidgade droger. Ett enkelt och fredligt liv baserat på kärlek till allt levande. Pacifism och kreativ gemenskap Boende kollektiv

4 Kläder Indiska influenser Halsband, vida kläder, pannband, sandaler.
Fritt växande hår och skägg, gärna med en blomma bakom örat. ”Det Vackra Folket” föredrog naturlig skönhet.

5 Hippierörelsens fall Brytpunkten mellan den sociala och politiska delen. Rörelsen politiserades kraftigt mot det anarkistiska och socialistiska hållet. Hippiekulturen utsattes för en aggresiv kommersialisering.

6 Woodstockfestivalen 1969 Markerade slutet på den första hippievågen.
Omkring besökare!

7 Terminologi Subkultur: alternativ livsstil på en grupp som har en avvikande, tydlig eller dold, kulturell yttring, skild från de kulturella normer och värderingar som råder i det omkringliggande samhället Kommersialism: verksamhet som omsätter pengar vars avsikt är att ge intäkter. Alienation: förfrämligad (alienerad), industrialiseringen trängde in den frie hantverkaren i fabriker. Människan en kugge i en större maskin hon inte råder över. Skillnad mellan arbete och kapital. Socialism: klasslöst samhälle. Pacifism: en hållning till krig som på religiös eller etisk grund avvisar användningen av våld som medel att lösa konflikter. Anarkism: avskaffa statsmakten, kapitalismen och andra hierarkiska och auktoritära strukturer i samhället.


Ladda ner ppt "Hippie Flower Power."

Liknande presentationer


Google-annonser