Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Teknikprojekt - mopedväg Gjord av Linda Forslen Lindström Linda Gustafsson Ellinor Gustavsson.

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Teknikprojekt - mopedväg Gjord av Linda Forslen Lindström Linda Gustafsson Ellinor Gustavsson."— Presentationens avskrift:

1 Teknikprojekt - mopedväg Gjord av Linda Forslen Lindström Linda Gustafsson Ellinor Gustavsson

2 Vad vi har gjort Vi fick i uppdrag av NTF, tekniska förvaltningen och Lillåns skola att göra ett eget projekt angående trafik och säkerhet. Vi fick själva välja område, grupper, redovisningssätt o.s.v. Vi valde att göra en modell där vi förbättrar säkerheten för mopedister och cyklister på vägen mellan Hovsta- rondellen och Lillåns skola. Vi valde att göra denna modell därför att vi anser att den nuvarande vägen inte är tillräckligt säker. När man åker på den nuvarande vägen så löper man stor risk för att krocka eller bli påkörd. När man åker i bussbacken i Hovsta är det väldigt farligt. Man möter ofta bussen, och även andra mopedister och cyklister. Om man då kommer från Örebrohållet får man mer fart eftersom backen sluttar nedåt. Vägen på utsidan är trasig och då måste man åka på innersidan. Detta gör vägen mycket farlig. Vårt förslag är att man lägger till en väg bredvid vägen för bilister, med ett räcke emellan som ett slags skydd. Detta skulle göra så att det både blir mycket säkrare och närmre för alla mopedister och cyklister som kommer från Ervalla, Axbergshammar, Öhlmbrotorp och Kvinnersta m.fl. Att det ännu inte skett någon stor olycka på den nuvarande vägen är mycket förvånande. På vår modell av den nya vägen, tar vägen för mopedister ibland ”slut” men då finns det i verkligheten redan en väg där för mopedister, och vår nya väg kan fortsätta där. Eftersom man inte behöver bygga en helt ny väg ända fram till Lillåns skola sparar det mycket pengar.

3 Resultat Här bredvid ser vi 2 bilder. Den översta visar hur våran nya mopedväg kommer se ut, och den under är en ritning över vägen. Vi skulle ta en bild på bussbacken som är den största anledningen varför vi gjorde detta, men på grund av för lite tid så hann vi inte det. På den översta bilden är det den blå vägen som är den nya mopedvägen. Den är i blå färg för att man ska se den bättre.


Ladda ner ppt "Teknikprojekt - mopedväg Gjord av Linda Forslen Lindström Linda Gustafsson Ellinor Gustavsson."

Liknande presentationer


Google-annonser