Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

1 Validering Regional arbetsgrupp 2010 09 23. 2 Vad är validering? ”Validering är en process som innebär en strukturerad bedömning, värdering, dokumentation.

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "1 Validering Regional arbetsgrupp 2010 09 23. 2 Vad är validering? ”Validering är en process som innebär en strukturerad bedömning, värdering, dokumentation."— Presentationens avskrift:

1 1 Validering Regional arbetsgrupp 2010 09 23

2 2 Vad är validering? ”Validering är en process som innebär en strukturerad bedömning, värdering, dokumentation och erkännande av kunskaper och kompetens som en person besitter oberoende av hur den förvärvats.” (Regeringens definition)

3 3 Teoretiska kunskaper prövas + Praktiska förmågor och kunskaper prövas Validering av kurs inom VO-College - grundläggande principer – Utbildningen Ansvarig för validering av kunskaper Verksamhetens insyn i denna del av validering Verksamhet Ansvarig för validering av praktiskt kunnande Utbildningens insyn i denna del av validering

4 4 Den som har erfarenhet av arbete i vård- och omsorg erbjuds validering. Studerande, som får validera, skall ha minst ett års erfarenhet av arbete inom yrkesområdet, relevant för kurs som skall valideras. Utbildare testar först de teoretiska kunskaperna, för att sedan låta den studerande genomgå den praktiska delen av validering, vilken skall genomföras i verksamheten.

5 5 Verksamhet som validerar praktiska kunskaper inom VO-College skall ha tillgång till handledare/valideringshandledare, med godkänd utbildning för att vara handledare/valideringshandledare inom aktuellt VO-College. Vid den praktiska delen av validering prövas både det praktiska kunnandet och teoretiska kunskaper av betydelse i det direkta arbetet.

6 6 Arbetslivets baskompetens inom VO-College skall speglas i valideringen, både i den teoretiska och praktiska delen. En validering, både teoretisk och praktisk, bör omfatta en period av minst en vecka, då även det praktiska kunnandet kan studeras ur alla relevanta aspekter.

7 7 Sammanfattning bedömning Betyg Intyg i form av kompetensbevis Intyg i form av kompletteringsutlåtande

8 8 Länkar www.valideringsinfo.se www.vo-college.se www.skolverket.se www.regionorebro.se/vo-college - användarnamn och lösenord: voc www.orebro.se/cityakademin


Ladda ner ppt "1 Validering Regional arbetsgrupp 2010 09 23. 2 Vad är validering? ”Validering är en process som innebär en strukturerad bedömning, värdering, dokumentation."

Liknande presentationer


Google-annonser