Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

The Regulatory Monitoring Matrix Overview of system performance.

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "The Regulatory Monitoring Matrix Overview of system performance."— Presentationens avskrift:

1 The Regulatory Monitoring Matrix Overview of system performance

2 Bakgrund Pilotprojekt under hösten 2013 på initiativ av Byrån. Några länder har anmält sig frivilligt till detta projekt varav Sverige är ett. Syfte: Få en överblick över hur långt harmoniseringen av järnvägssäkerheten har utvecklats inom EU, så att byrån kan ge ett mer riktat stöd till medlemsländerna.

3 Fördelar/mål Hjälp att nå en gemensam strategi för järnvägssäkerhet mellan medlemsländerna. Bättre identifiering av möjliga problem. Bättre prioritering av aktiviteter.

4 Hur går detta till? Byrån kommer att besöka medlemsländerna och utföra intervjuer. Liknar en revision. Byrån har en modell som bygger på ISO 9000:1 som verktyg. Det är inte bara Säkerhetsmyndigheterna som kommer att intervjuas (Cross Audit) utan detta riktar sig till medlemslandet.

5 Tidplan Kick-off för projektet kommer att ske i Bryssel 22 oktober då vi kommer att få mer information. Det vi vet idag är att Byrån kommer att besöka Sverige december. Och att intervjuer kommer att ske med Näringsdepartementet, Transportstyrelsen och Svenska Haverikommissionen.

6 Varför är Sverige med? Vi ser detta som en frivillig hälsokontroll och en vägledning i vårat framtida arbete.


Ladda ner ppt "The Regulatory Monitoring Matrix Overview of system performance."

Liknande presentationer


Google-annonser