Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

The Regulatory Monitoring Matrix Overview of system performance.

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "The Regulatory Monitoring Matrix Overview of system performance."— Presentationens avskrift:

1 The Regulatory Monitoring Matrix Overview of system performance

2 Bakgrund Pilotprojekt under hösten 2013 på initiativ av Byrån. Några länder har anmält sig frivilligt till detta projekt varav Sverige är ett. Syfte: Få en överblick över hur långt harmoniseringen av järnvägssäkerheten har utvecklats inom EU, så att byrån kan ge ett mer riktat stöd till medlemsländerna.

3 Fördelar/mål Hjälp att nå en gemensam strategi för järnvägssäkerhet mellan medlemsländerna. Bättre identifiering av möjliga problem. Bättre prioritering av aktiviteter.

4 Hur går detta till? Byrån kommer att besöka medlemsländerna och utföra intervjuer. Liknar en revision. Byrån har en modell som bygger på ISO 9000:1 som verktyg. Det är inte bara Säkerhetsmyndigheterna som kommer att intervjuas (Cross Audit) utan detta riktar sig till medlemslandet.

5 Tidplan Kick-off för projektet kommer att ske i Bryssel 22 oktober då vi kommer att få mer information. Det vi vet idag är att Byrån kommer att besöka Sverige 17-19 december. Och att intervjuer kommer att ske med Näringsdepartementet, Transportstyrelsen och Svenska Haverikommissionen.

6 Varför är Sverige med? Vi ser detta som en frivillig hälsokontroll och en vägledning i vårat framtida arbete.


Ladda ner ppt "The Regulatory Monitoring Matrix Overview of system performance."

Liknande presentationer


Google-annonser