Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Märkning och symboler.

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Märkning och symboler."— Presentationens avskrift:

1 Märkning och symboler

2 Svensk märkning för ekologisk mat –
EKOLOGISKT = Innebär bl.a. att man inte använder konstgödsel vid odling och att man inte ger antibiotika till djuren. Svensk märkning för ekologisk mat – Frivillig märkning Innebär att man inte använder konstgödsel vid odling och att man inte ger antibiotika till djuren. EU märkning för ekologisk mat – Obligatoriskt på alla färdigförpackade livsmedel inom EU.

3 Nyckelhålsmärkning Innebär att maten innehåller mindre eller nyttigare fett, mindre socker och salt, mer kostfiber och fullkorn än andra livsmedel av samma typ. Används även på restauranger för att hitta mer hälsosamma alternativ.

4 = RÄTTVISEMÄRKT Arbetar för bättre levnads- och arbetsvillkor för odlare och anställda i utvecklingsländer, motverkar barnarbete samt uppmuntrar ekologisk odling. Finns bl.a. på kaffe, te, kakao, chokladkakor, drickchoklad, bananer, socker, glass, juice, ris, quinoa,musli, snacks/godis och honung.

5 MSC – Marine stewardship Council
Arbetar med att skydda världens tillgångar av fisk och skaldjur. Märket garanterar att fisket är välskött och inte bidrar till överfiske.

6 Miljösymboler – belastar miljön mindre än andra liknande varor
Finns på allt från hotell och restauranger till rengöringsmedel och batterier. Svanen – nordiskt miljömärke EU-Ecolabel – EU:s miljömärke Bra miljöval – Svenska naturskyddsföreningens eget miljömärke


Ladda ner ppt "Märkning och symboler."

Liknande presentationer


Google-annonser