Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Hjärt och Lungräddning

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Hjärt och Lungräddning"— Presentationens avskrift:

1 Hjärt och Lungräddning
HLR Hjärt och Lungräddning

2 Varför gör man HLR HLR är en kombination av den förstärkta syre till lungorna.   Och tryck på vänster bröstet. (Hjärtat) för att medge blodflöde till hjärtat med syre

3 Varning även om HLR är det bästa sättet att rädda människor liv, men räddare måste har utbildning. Om räddaren vara outbildade eller ingen erfarenhet. Kan skada patienten, såsom blåmärken eller brutna ben och att glömma rengöra munhålan hos patienten kan orsakar blockering av luftvägarna.

4 När ska man göra HLR - inte andas - Pulser stannar.
- patienten är medvetslös ” Så om inte alla tre aspekter av de regler finns det inget behov att göra HLR eftersom de orsakar biverkningar än bra.”

5 Hur gör man HLR

6 1. Egen undersökning kontrollera om patienten är medveten genom att skaka och ropa ” Hur är det?”

7 2. Hjälp av andra Ropa på hjälp från dem i området.
Ring 112 på nödsituation Om det inte finns något svar Ropa på hjälp från dem i området. Ring nödsituation omedelbart. Om samtalet inte är brådskande.

8 3.Lägga personen rakt på golvet.
(Se upp för huvud och hals. Av skada). Använd någon som är en fast form. Lägg den under patienten rygg(om ytan är inte hård t. ex som lera)

9 4.Lossa kläder Ögon: alltid tittar på bröstet Munnen; Fråga alltid om personen är vaken. Handen; Känner pulser Lossa kläderna offret om det behövs. (För att observera rörelsen av hjärtat och bröstet hjärtmassage).

10 5. Lyssna på andningen. Fäst öron att lyssna på sina skador vid mynningen av andningen. Och samtidigt observera förflyttningen av bröstkorgen skador genom 5 sekunder.

11 6.Starta hjälp. huvudet lutat lindrigt
Hand når efter mat. Eller falska tänder. Stäng sedan näsan med pekfingret och tummen Munnen mittemot munnen Andades långsamt in i en full andetag. Om offret inte andas. Hjälp att starta andning. Med huvudet lutat lindrigt Hand når efter mat. Eller falska tänder. Stäng sedan näsan med pekfingret och tummen Munnen mittemot munnen på dem som vill hjälpa till. Andades långsamt in i en full andetag två gånger (det sista stoppet bitars).

12 7.rörrelse Om bröstet rörelse. Placera två fingrar på halsen av offret. Om bröstet rörelse. Placera två fingrar på halsen av offret. (Insida) för att övervaka pulsen på 5-10 sekunder

13 8.Ingen puls Om offret har ingen puls. Att börja pumpa hjärta. Genom att placera hälen på vänster hand mot bröstet. (Bort från mitten av bröstkorgen benstruktur Bottendelen är ca 2 inches) till hälen av handen. Handen placeras över bröstet av de skadade. Kramade ihop fingrarna tätt. Armbågen är rak. Att strömma direkt till hjärtat att pumpa. Tryck ner på bröstet. Två uppgifter ca 2 inches djup, upprepade 30 gånger (HLR bröstkompressioner göras så mjuka linjer och inte håller ihop).

14 9.Hjärtat pumpa. Återupplivning av den sårade hjärtat pumpa 30 gånger och 2 gånger, upprepa detta till skakade andas normalt. Såsom hjärtat pumpar. Pumpning hjärtfrekvens bör vara 80 till 100 gånger per minut (varje gång pumpen mäts enligt följande: "1 och 2 och 3 och 4 och , 26, 27, 28, 29 till 30. 10. Kontrollera pulsen i 5-10 sekunder.

15 Blödning Skadas blodkärlen * kan vara av 2 slag 1. Yttre blödningar
2. Inre blödningar 1. Yttre blödningar som är direkt synliga för ögat. 2. Inre blödningar som du inte kan se men där speciella kännetecken kan avslöja en blödning. Dessa kännetecken kan vara snabb oregelbunden puls, gråblek kallsvettig hud, oro och ångest.

16 Chock: syresättningen försämras i vävnader och organ
Stora blödning och brännskador kan chocktillstånd inträder. Chock är ett tillstånd som uppstår när syresättningen försämras i vävnader och organ av olika anledningar. Vid stora blödningar och omfattande brännskador så är förlusten av kroppsvätskor stor och chocktillstånd inträder.

17 Chock försämrat organs förmågan.
Blodcirkulation Blodkärlen Chock utvecklas också när hjärtats pumpande förmåga har försämrats så mycket att blodcirkulationen inte kan upprätthållas, eller när blodkärlen förlorat sin förmåga att driva fram blodet. Exempel på det sistnämnda är anafylaktiskchock ( överkänslighet ) eller neurogen chock vid till exempel smärtupplevelse.


Ladda ner ppt "Hjärt och Lungräddning"

Liknande presentationer


Google-annonser