Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Den magiska dörren.

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Den magiska dörren."— Presentationens avskrift:

1 Den magiska dörren

2 Hej! Hej jag heter Amanda. Jag är 9 år. Jag går på Hardemo skola. Vi är hundratvå barn på skolan. Vi har massor med övervaknings kameror. Jag har många bästa vänner. Jag bor i ett hus på landet. Det har hänt många mystiska saker här på skolan under dom 4 åren jag har gått här. Jag tror på övernaturliga saker. Efter som att det har hänt många konstiga saker här på skolan. Vi har en jättekonstig dörr här på skolan. Plus att jag är lite rädd för våran magister Mr Tamelton. Han har en jättekonstig tatuering på armen. Det är ett ankare med nåt konstigt på. På den konstiga saken så stod det…. I LOVE YOU LOVE YOU. Förresten den där konstiga saken är som ett tjockt band. För länge sen så gick en kille in i den konstiga dörren i smyg och kom aldrig tillbaka.

3 Den killen hette Darek. Det var för ungefär ett år sedan han gick in i dörren. Han gick i förskoleklass när han försvann. Han var min allra bästa vän i förskoleklass. När jag kommer hem så ska jag googla på våran skola eftersom det har hänt konstiga saker på sistone men vad får ni veta i nästa kapitel.

4 Brevet En dag så hittade jag ett brev. På brevet stod det: Hej! Vem det nu är som hittar det här brevet. För tre år sedan gick jag in i den magiska dörren. Jag behöver HJÄLP!!!!!!!!!!!!!! Det finns en mördare på skolan jag vet inte vem än men när jag får reda på det så ska jag skicka ett till brev. Med vänliga hälsningar någon.

5 Nyckeln Jag sprang så fort jag kan till mina kompisar Cornelia och Felicia. Och visade dom brevet och sa vi måste hämta nycken och rädda honom. -Vi har bara ett problem. Magister Mr Tamelton har nyckeln, sa Cornelia. - Hur ska vi få tag i nyckeln sa jag. Då kom Felicia med en idé. Vi i täcker över med en bild som ser ut som rummet utan människor. Men sa jag hur ska vi komma in på skolan när den är låst. -Det har jag en lösning på sa Cornelia. -Vad då? sa jag. -Jo så här ska vi göra. Vi ska gömma oss här tills alla har gått hem sen slår vi till. Vi säger till våra föräldrar att vi ska sova hos varandra. Sa Cornelia. -Jag kan säga att jag ska sova hos dig Cornelia, sa jag. Du kan säga att du ska sova hos mig. Sen hör vi högtalarna: Dom säger imorgon så ska vi få en ny tjej i trean hon heter Ebba.

6 Ebba är min kompis sen innan sa jag
Ebba är min kompis sen innan sa jag. Vi kan fråga om hon vill hjälpa till sa Cornelia. Ja sa jag och Felicia i kör. Ja äntligen dags att gå hem sa jag. Ses imorgon sa alla i kör igen. God morgon sa jag till Ebba. God morgon sa Ebba. Ebba sa jag vi har en hemlighet jag Felicia och Cornelia vill du vara med i den? Ja sa Ebba. Okej sa jag men då måste du vara våran täckmantel och säga om någon kommer sa jag. Förresten ring din mamma och säg att du sover över hos mig sa jag. Varför sa Ebba. För att vi ska stanna på skolan inatt du jag , Felicia och Cornelia. Vi ska ta nyckelen på Mr Tameltons kontor. Vilken nyckel sa Ebba?

7 Nyckeln till den konstiga dörren. Okej sa Ebba. Det blir i natt sa jag
Nyckeln till den konstiga dörren. Okej sa Ebba. Det blir i natt sa jag. Några timmar senare. Nu har alla gått hem sa jag. Nu kör vi sa Cornelia. Du smyger in Cornelia sa jag. Jag har nyckeln sa Cornelia. Nu sticker vi till dörren sa jag. Jag stoppade i nyckeln och vred om.

8 En annan värld Jag går in först sa jag. När jag gick in så slog dörren igen. Hjälp!!!!!!! Skrek jag. Sen vände jag mig om. Jag blev helt till mig. Det fanns små svamphus. Jag sprang fram till ett av husen och knackade på. Det kom ut en lapp ur posthålet. På den så stod det Alla hus som bor på den här gatan är övergivna. När jag vände mig om så såg jag dörren försvinna sakta men säkert. Sen hörde jag någon säga Hjälp! Hjälp mig någon hjälp då. Jag vände mig om åt alla håll och kanter men jag såg inget alls. Sen helt plötsligt så blev det en annan värld. I den andra världen fanns det massvis med berg.

9 Sen hörde jag rösten igen. Hjälp hjälp mig någon, någon hjälp då
Sen hörde jag rösten igen. Hjälp hjälp mig någon, någon hjälp då. Hallå skrek jag. Sen sa rösten du är inte ensam jag är med dig. Vem är du sa jag? Det vet du om du tänker efter lite. This is the killer. Vad betyder det sa jag? Jag fortsatte att gå och plötsligt hittade jag ett till brev, där stod det: Mördaren är inte i din värld utan i min.

10 En annorlunda vän Helt plötsligt så dök det upp någon från ingenstans. Den bara kom fram och kramade mig. Hon såg ut precis som jag. -Hej! sa hon. -Hej sa jag misstänksamt. -Vem är du? sa jag. -Jag heter Anja och jag går i trean. Eller jag skulle i alla fall. -Varför ser vi likadana ut? sa jag. -Inte vet väl jag. -Varför sa du att du går i trean? sa jag. -Jag vet inte. -Jag skulle gå upp till skolan och då gick jag in i en konstig dörr. Sen hamnade jag här.

11 -Jag kommer aldrig komma hem igen va. sa Anja
-Jag kommer aldrig komma hem igen va? sa Anja. -Jag har ingen aning sa jag. Jag kramade min nya kompis. Det kändes som om vi var syskon. Men det kändes hopplöst, jag skulle aldrig kunna hjälpa min kompis.

12 Mitt uppdrag Jag släppte taget om min kompis. Jag såg dörren komma tillbaka. Jag sprang. Jag såg Anja springa bakom mig, helt plötsligt trillade hon. Jag vände och sprang tillbaka. Hon satt fast. Jag måste ta mig ut genom dörren och hämta saker så du kommer loss. Så här gick min plan till: Kniv Springa tillbaka oupptäckt Jag sprang till dörren, den öppnades av sig själv. Jag klev ut genom dörren.

13

14 Tillbaka i skolan Jag kom ut genom dörren. Allting var som vanligt. Dom andra i skolan var på lektion. Jag tittade på klockan. Jag måste skynda mig innan alla går ut på rast. Vart finns det en kniv? Just det! På vår dumma lärares kontor. Jag måste skynda mig, dom ska gå ut snart. Jag sprang till vår lärares kontor. Då kom vår lärare ut från ena hållet och Cornelia från andra. Cornelia viskade till mig. -Du var väl i den konstiga dörren? -Ja, men jag var tvungen hjälpa min nya vän.

15 Då sa jag, du måste rädda mig så jag kommer in i magister Tameltoms kontor så jag kan hämta kniven. - Mr Tamelton, kan vi få låna telefonen på dit kontor vi ska fråga om det går att leka? frågade jag. -Ja sa magister Tamelton jag ska bara gå på toa. Då smög vi in och tog kniven. Den här gången var han rätt så snäll tänkte jag. Vi låtsades ringa när han kom tillbaka. -Tack, du räddade mig i sista sekunden, sa jag till Cornelia.

16

17 Sanningens ögonblick Nu var jag inne i den mystiska världen. Nu har jag hämtat kniven. Jag sprang så fort jag kunde till min nya vän Anja. När jag kom fram blev jag helt förskräckt. Anja var borta. Någon hade tagit henne. Det låg lite blod där Anja hade suttit. Vänta tänkte jag. Det gick som ett blodspår. Jag följde blodspåret en bit. Sedan så såg jag en man stå där. Han var nästan en kopia av Mr Tamelton. -Jag ska döda henne sa han. -Vem? sa jag. Sen kom jag på vem han menade: Anja! skrek jag. Jag såg henne ligga en bit bort.

18 Hon var alldeles blodig runt handleder och fötter
Hon var alldeles blodig runt handleder och fötter. Jag sprang mot honom och han mot mig. Jag blev rädd. När han kom tillräckligt nära så högg jag honom. Han trillade. Då sprang jag till Anja. Jag skar bort repen hon var bunden med. Jag hjälpte henne tillbaka. Då passade jag på att fråga henne en sak. -Finns det en kille här som heter Derek? då stannade hon upp. -Vet du vem min bästa vän var, sa hon. -Vadå var? sa jag. Är han död? -Jag har varit med om samma sak en gång förut, sa Anja. Då försökte Derek rädda mig men han dog.

19 -Kom så går vi till bäcken där uppe sa jag snabbt
-Kom så går vi till bäcken där uppe sa jag snabbt. -Jag känner på mig att dina kompisar är oroliga för dig. Då såg jag dörren komma tillbaka. Då gick jag dit öppnade dörren vinkade till Anja och klev ut.

20 Tills någon annan öppnar dörren igen
Nästa dag så satt jag på lektionen och tänkte på det som hänt. Men mest på Anja. Då kom en vikarie in i vårat klassrum. -Hej jag heter Chelisa Vodd . -Vad har hänt med Mr Tamelton? sa jag. Någon har huggit honom i benet. Då kom jag på. Jag högg någon i benet som såg nästan precis ut som Mr Tamelton. Jag räckte upp handen och sa -Miss Vodd. Jag har jätteont i magen. Får jag gå till Mr Tameltons kontor och ringa till mamma? - Ja så klart, sa Miss Vodd.

21 Jag sprang till Mr Tameltons kontor. Han har värsta bandaget runt benet. Jag frågade vad som hade hänt, men det ville han inte förklara. Han letade efter något. Jag kom på direkt vad han letade efter. Han hittade resten av nycklarna. Han såg mig och sa hej. -Hej, sa jag. -Vad letar du efter? -Mina nycklar, sa Mr Tamelton. -Här! sa jag, jag hittade dina nycklar. Han förstod direkt vad jag hade varit med om, och sa att det här är en hemlighet mellan oss två. -Okej sa jag.

22 Jag sprang iväg så jag inte skulle hamna i trubbel
Jag sprang iväg så jag inte skulle hamna i trubbel. Då stod Cornelia där. Då frågade jag om hon ville gå på bio med mig i morgon. Ja! sa Cornelia glatt. -Vad ska vi se för film sa Cornelia? -Jag vill se Tjuvarnas jul Trollkarens dotter. Efter sista lektionen så sprang vi och köpte godis och gick på bio. Sedan sov Cornelia över hos mig.

23


Ladda ner ppt "Den magiska dörren."

Liknande presentationer


Google-annonser