Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

VÄLKOMMEN TILL LEDARTRÄFF

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "VÄLKOMMEN TILL LEDARTRÄFF"— Presentationens avskrift:

1 VÄLKOMMEN TILL LEDARTRÄFF
Välkomna med fika Presentation av grupperna Mats har ordet Praktik träningsinnehåll/tänk Lunch Styrelsen har ordet Värdegrunden Röda tråden Lärakännaaktivitet med fika Avslutning/utvärdering – kommande gånger?

2 Våra grupper Boll o Lek Flickor Boll o Lek Pojkar F – 05/06 P – 06
Damsenior Herrsenior

3 Mats Nilsson 54 år. Urtrelleborgare och fotbollsnörd
Mats Nilsson 54 år. Urtrelleborgare och fotbollsnörd. Bor på väster i Trelleborg. Två utflugna barn 21 och 24 år. Utbildad fritidspedagog. Diplomerad coach. Mellan 1990 – 2012 har jag varit ansvarig för utveckling av ungdomsverksamheten, ledarna och spelarna i tre olika klubbar : TFF, Kvarnby IK och BK Näset/Höllviken. Har även varit ansvarig för utbildningen i föreningarna vilket gjort att jag i höstas ledde min 75:e kurs! Jobbat för Skåneboll sedan 1993 i olika uppdrag. Har tränat spelare i alla åldrar, båda könen och både bredd och elit. Har högsta utbildningen på både senior och ungdom.

4 LEDORD för VERKSAMHETEN (och för mig)
Ledarskapet ska vara ÖPPET O ÄRLIGT d.v.s. våga fråga o utmana varandra. Ledarskapet ska präglas av att ni SKAPAR LUST kring verksamheten. Ledarskapet ska präglas av att ni HJÄLPS ÅT. Hjälps åt att sudda ut gränser (mitt o ditt). Hjälps åt att utveckla ert ledarskap. Hjälps åt med att se till så alla följer det vi kommit överens om. Ledarskapet ska bedrivas så att ni skapar möjlighet för många att vara DELAKTIGA i verksamheten.

5 LEDORD för VERKSAMHETEN (och för mig)
Fotbollen ska präglas av följande: Bollen ska vara med om det går. Minst 50% spel av träningstiden. Behandla spelarna lika men ändå inte? Nivåindelning och individens utveckling. Vi GER ALDRIG bort bollen! Vi ska ALLTID kämpa oavsett vad! Lär spelarna: vill du ha bollen, börja med att dra dig IFRÅN den! Vi fokuserar på prestationen oavsett resultatet.

6 Den ideale ledaren? Vägleder – drar dem inte
Förmår dem att våga – trycker inte ner Visar dem vägen - men tar dem inte dit Beröm ger glädje – glädje ger självförtroende – självförtroende ger mod – mod ger framgång

7 Moment att träna på: Driva – riktningsförändringar Spelbarhet
Passning – utsida + insida, rakt på + yta Mottagning – stanna och flytta

8 GISLÖVS IF POLICY

9 12 visioner för vår ungdomsfotboll
Fotboll ska vara roligt. Fotboll för ALLA små lirare. Spelaren i centrum. Spela efter barnens villkor – Träna efter barnens förutsättningar. Teknikträning o smålagsspel – många bollkontakter. Fair Play – Rent Spel. Uppmuntra och berömma, var rättvis Att vinna är inte det viktigaste. Alla är fotbollskompisar. Fotboll året runt. Ledarens roll. Ledarens behov.

10 11. Ledarens roll Föredöme
Som ledare i Gislövs IF anses det viktigt att du har en idrottsfilosofi som innehåller en positiv människosyn och ett stort engagemang för det du gör. På matcher ska du bära kläder så att det syns att du är ledare och representerar Gislövs IF. Du ska leda på ett positivt sätt, uppmuntra och motivera dina spelare. Du ska reagera och förebygga gentemot egna spelare vid dåligt uppträdande som fusk, olämpligt språk, fult spel eller gnäll på domaren. Minst en ledare ska vara först på plats respektive sist därifrån vid varje samling med laget.

11 Utbildare (tränarrollen)
Som ungdomsledare måste du ha inställningen att ungdomarna håller på att utbilda sig till junior och seniorspelare. Din roll här är av yttersta vikt. Du måste ha tålamod, låta alla få spela och inte hetsa unga spelare eller dig själv till att vinna till varje pris! Att få leka fotboll och ha roligt samtidigt hoppas vi ska skapa ett livslångt fotbollsintresse och ett hjärta för Gislövs IF. Att vinna är roligt för barnen, små som stora. Se till att det fortsätter vara roligt och tona ner allvaret så att vinna inte blir ett krav istället.

12 I ledarens roll ingår även:
Att förstå, acceptera och agera efter innehållet i Gislövs IF: s policydokument. Att kunna informera och kommunicera ut innehållet i policydokumentet till alla som är berörda av denna. Att delta på möten, träffar och andra aktiviteter som gäller den enskilde ledaren eller att snarast efter mötet ta del av den information som gavs. Att vara medlem i föreningen.

13

14 I förälderns roll ingår:
Att deltaga på möten, träffar och andra aktiviteter som gäller den enskilde föräldern eller att snarast efter mötet ta del av den information som gavs. Att vara medlem i föreningen. Att vara positiv utanför planen. Att ta upp problem med ledaren, om inte detta hjälper gå till ungdomsrådet. Att uppmuntra barnen.

15 12. Ledarens behov En introduktion kring historik och Gislövs policydokument ges varje ledare. Uppmuntran för årets verksamhet – Inbjudan till årsfest samt annan aktivitet på hösten. Våga berömma och uppmuntra andra ledare. Våga ifrågasätta på ett konstruktivt och utvecklande sätt.

16

17 Vår drogpolicy i Gislövs IF
Med droger menar vi dopning, narkotika, alkoholhaltiga drycker och rökning Gislövs IF verkar för en drogfri barn och ungdomsverksamhet. All verksamhet som vänder sig enbart till barn/ungdomar under 18 år ska vara drogfri. Inga droger får förekomma hos ungdomar under 18 år under föreningsverksamheten. Våra lokaler ska i alla sammanhang vara rökfria. I alla sammanhang där man bär Gislövs IF:s klubbmärke är det inte tillåtet att röka eller att dricka alkoholhaltiga drycker. Det är viktigt att förstå att man representerar föreningen och är en stor förebild med klubbdräkten på.

18

19 RIKTLINJER FÖR ÅLDER 11-12 ÅR
Målsättningen är: Att på ett engagerat och instruerande sätt lära våra 11- och 12-åringar teknik och anfallsspel enligt våra spelarutbildningspärmar. Teknikträning ska fortsatt prioriteras. Tempot bör ökas ytterligare för att utveckla våra spelare. Spelarna ska tränas i att förstå fotboll. Träning: Truppen skall träna minst 2 gånger i veckan minuter, under säsong. Match: Deltar i seriespel i Trelleborgszonen. Alla som tränar skall någon gång under året få spela match. Träningsflit ska vara en stark faktor vid laguttagning. Uppmuntra till olika positioner i laget. Ex på Cuper: Minicupen i Falkenberg (11 år), IFÖ Bromölla Cup (12 år)

20 UTBILDNINGAR VÅREN 2013 Ledarutbildning Barnfotboll (upp t.o.m. 12 år) – 2 kvällar á 3 timmar åt gången under mars/april. Ungdomsdomarutbildning (7-manna) i slutet på mars. 3 timmar en kväll. Avspark – första steget i SvFF utbildningsstege. 31 mars 08:30 – 17 (31) Utbildning matchvärdar – nära seriestarten för ungdomslagen. Ledare och föräldrar i alla ungdomslag, 1 timme Internt? U-möten? Annat?

21 VI ÄR ALLA BERONDE AV VARANDRA
VI ÄR ALLA BERONDE AV VARANDRA! HJÄLPS ÅT MED ALLT MÖJLIGT OCH VÅGA DISKUTERA VERKSAMHETEN FÖR VIDARE UTVECKLING! NI ÄR FÖRENINGEN!

22 Tack för idag o LYCKA TILL ute i er verklighet!


Ladda ner ppt "VÄLKOMMEN TILL LEDARTRÄFF"

Liknande presentationer


Google-annonser