Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

CHARLOTTE SALOMAA TONY TÄHTINEN MIKAEL PEKKALA MIKAEL VERHO MONICA LINDBERG.

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "CHARLOTTE SALOMAA TONY TÄHTINEN MIKAEL PEKKALA MIKAEL VERHO MONICA LINDBERG."— Presentationens avskrift:

1 CHARLOTTE SALOMAA TONY TÄHTINEN MIKAEL PEKKALA MIKAEL VERHO MONICA LINDBERG

2 UPPGIFT Vår uppgift är att skicka lingonsylt till en restaurant i Houston, Texas. Det dagliga behovet på lingonsylten i restauranten är 2dl och vi räknar med en spillprocent på 15%. Årsåtgång ca 830dl (ca 70dl/mån)

3 Vi bestämde oss för att frakta med DHL som ägs av Deutsche Post World Net. Vår kontaktperson var Operations Director Tom Mellin.

4 LIVSMEDELSKONTROLL Att skicka livsmedel till U.S.A är olagligt, det går ändast om man fått tillstånd. En anmälan måste göras till U.S Food and Drug Administration (FDA) och samtidigt anhåller man om ett Prior Notice Confirmation Number (PN Number) Båda kan göras på en blankett på FDA:s hemsidaFDA:s hemsida Vissa fraktföretag gör också detta

5 Export från Finland Man måste ha lov för att föra ut livsmedel från Finland Man skall elektroniskt ange en exportdeklaration till tullen som sedan godkänner eller ger avslag på den Man får exportföljedokumentet EAD EAD skall skickas till det stället var varorna förs ut ur landet och det uppvisas sedan samtidigt med varorna vid utfartstullkontoret.

6 Produkt Vi valde lingonsylt av märket Dronningholm i 1kg burkar med ett pris på 3.54 euro/kg Orsak:  Lätt att frakta, p.g.a plastburk  Behöver inte förvaras i svalt före den öppnats  Passar för många eftersom den är laktosfri och glutenfri Vi har bestämt att vi skickar ett paket per månad. Paketet skulle vara 53x29x12 cm stort och det kommer att väga ca 8kg. Totalt fraktpris per gång: 107,90€ Ca 17€/kg

7 Anmälan Vi behöver inte göra någon anmälan till finska tullen och inte till FDA eftersom DHL gör det för oss, de debiterar dock:  FDA – 13,26€  PN nummer – 6,63€ U.S Food and Drug Administration (FDA), Prior Notice Confirmation Number (PN Number)

8 FDA Blankett

9

10

11

12 Förpackning

13 DHL Transportblankett

14 Helsingfors – Leipzig – Wilmington – Houston YouTube - DHL Network Capabilities

15

16 DHL i Vanda

17

18

19

20 Wilmington, Delaware

21 Houston, Texas

22

23 HINDER Specialtillstånd behövs för livsmedelsfrakt Force majeure (t.ex. väder)

24


Ladda ner ppt "CHARLOTTE SALOMAA TONY TÄHTINEN MIKAEL PEKKALA MIKAEL VERHO MONICA LINDBERG."

Liknande presentationer


Google-annonser