Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

- Orsaker , effekter, påverkan och förbättring!

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "- Orsaker , effekter, påverkan och förbättring!"— Presentationens avskrift:

1 - Orsaker , effekter, påverkan och förbättring!
F Ö R S U R N I N G - Orsaker , effekter, påverkan och förbättring!

2 VAD ÄR FÖRSURNING? Text källa: När mark, vatten och växter fått lägre PH-värde, kallas det försurning. Desto lägre PH , ju mer försurat är området. Djur och växter får mycket svårt att leva på ett område där marken och/eller vattnet är försurat. Bild: , Pandiyan. Bild: , Al_hikesAZ

3 ORSAKER TILL FÖRSURNING
När ett vattenområde får lägre PH uppstår det försurning. När det förbränns bildas svaveloxider. När dessa reagerar med vatten, t.ex regn bildas svavelsyra, som är en av orsakerna till försurning. Luften består mest av kväve (78%) och när något brinner reagerar kvävet med syret och bildar kväveoxid. Det bildar tillsammans med vatten salpeterssyra. Då blir marken, sjöar och annat i vår omgivning försurat. Källa :

4 EFFEKTER FRÅN FÖRSURNING
Skogen och växterna dör när det kommer försurnad nederbörd.

5 FÖRBÄTTRING USA har under 100 år ökat sina utsläpp från 4225000 ton
(räknat från år 1900) till ton koldioxid. Det är en enormt stor försämring. Vad ska vi göra för att förhindra en ännu större klimatförsämring ? Här kommer några förslag.. Försöka minska utsläppen i naturen från fabriker och industrier. Minska ditt bilåkande genom att cykla kortare sträckor istället för att ta bilen. Köp gärna en miljövänligare bil, om du inte redan har en sådan. Källa:

6 TILL SIST… Arbetet är gjort av Rebecka, Elin, Ellen och Olivia i 7C . Allt är taget från säkra källor Och animeringarna är tagna från Powerpoint och photoshop. arbetet har givit oss mycket kunskap om försurning, och vi hoppas att även ni har lärt er något.


Ladda ner ppt "- Orsaker , effekter, påverkan och förbättring!"

Liknande presentationer


Google-annonser