Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Anti Aciklovir ATC-kod: D06B B03 Godkänd: 020111 (Nationell)

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Anti Aciklovir ATC-kod: D06B B03 Godkänd: 020111 (Nationell)"— Presentationens avskrift:

1 Anti Aciklovir ATC-kod: D06B B03 Godkänd: 020111 (Nationell)

2 Anti Indikation Symptomatisk behandling av prodrom och tidiga former av recidiverande munsår orsakade av herpes simplex- virus hos immunkompetenta patienter. Med hänsyn till risken för resistensutveckling hos AIDS-patienter och transplanterade patienter bör dessa undantas från lokalbehandling.

3 Anti Dosering Krämen appliceras fem gånger per dag.

4 Anti Klinik - bakgrund Aciklovir har antiviral effekt mot herpes simplex I och II. Substansen ingår sedan tidigare i godkända läkemedel för behandling av dessa infektioner.

5 Anti Klinisk effekt - studier Bibliografiska data av aciklovir i olika krämberedningar. En större randomiserad och dubbelblind studie på 365 patienter där aktiv behandling jämförts med placebokräm (vehikeln).

6 Anti Klinisk effekt De patienter som behandlat sig med aktiv kräm rapporterades ha signifikant lägre värden på en sammansatt skattningskala för subjektiva symptom, antal och utbredning av lesioner jämfört med placebo (vehikel)-behandlade. Tiden för blåsbildning förkortades med knappt en dag (0,8 dagar).

7 Anti Läkemedelsverkets värdering Anti är det andra utvärtes medlet för behandling av återkommande labial herpesinfektion. Effekten är begränsad och förkortningen av blåsstadiet jämförbar med förkortning av läkningstiden av tidigare godkänt alternativ. Symtomatisk effekt är huvudsakligen visad vid prodrom och tidiga former av recidiverande munsår.


Ladda ner ppt "Anti Aciklovir ATC-kod: D06B B03 Godkänd: 020111 (Nationell)"

Liknande presentationer


Google-annonser