Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Vid fission skjuts en neutron in i en Uran235-atom. Ett kort mellansteg sker med en annan isotop av Uran. Sedan klyvs atomkärnan. Restprodukterna är: Två.

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Vid fission skjuts en neutron in i en Uran235-atom. Ett kort mellansteg sker med en annan isotop av Uran. Sedan klyvs atomkärnan. Restprodukterna är: Två."— Presentationens avskrift:

1 Vid fission skjuts en neutron in i en Uran235-atom. Ett kort mellansteg sker med en annan isotop av Uran. Sedan klyvs atomkärnan. Restprodukterna är: Två nya grundämnen. Tre neutroner. Energi i form av strålning och värme. Fastfission

2 I ett kärnkraftverk använder vi oss av fission. Det som sker kallas för en kedjereaktion. Det betyder att det första steget leder till det andra. I ett kärnkraftverk är kedjereaktionen kontrollerad, i ett kärnvapen sker reaktionen okontrollerat. Fastfission

3 Wondigoma Vid fusion slås de två tyngre isotoperna av Väte ihop och bildar Helium. Restprodukter vid reaktionen är: En Heliumatom. Energi som frigörs. En neutron.


Ladda ner ppt "Vid fission skjuts en neutron in i en Uran235-atom. Ett kort mellansteg sker med en annan isotop av Uran. Sedan klyvs atomkärnan. Restprodukterna är: Två."

Liknande presentationer


Google-annonser