Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

BO OCH LEVA. Jag ska resa ett halvår och tänkte slå två flugor i en smäll – min kompis behöver en lägenhet och jag slipper betala hyra, så jag hyr ut.

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "BO OCH LEVA. Jag ska resa ett halvår och tänkte slå två flugor i en smäll – min kompis behöver en lägenhet och jag slipper betala hyra, så jag hyr ut."— Presentationens avskrift:

1 BO OCH LEVA

2 Jag ska resa ett halvår och tänkte slå två flugor i en smäll – min kompis behöver en lägenhet och jag slipper betala hyra, så jag hyr ut den till henne. Jag litar på henne så jag berättar inte för hyresvärden. Jag blir ju knappast vräkt även om värden skulle komma på oss. SANTELLER FALSKT ?

3 Jag har hört att man kan bli vräkt om man har flera katter hemma som förstör lägenheten genom att bland annat klösa på väggarna. SANT ELLERFALSKT? Photo credit: Viola & Cats / Sorry absent (broken pc) / Foter / CC BY-NC-SAViola & Cats / Sorry absent (broken pc)FoterCC BY-NC-SA

4 Jag har haft fest och nu har min granne anmält till hyresvärden att han har blivit störd av mig. Nu kan jag bli vräkt. SANT ELLERFALSKT? Photo credit: Duncan Rawlinson. Duncan.co / Foter / CC BY-NCDuncan Rawlinson. Duncan.coFoterCC BY-NC

5 Jag skulle ha betalt hyran förra veckan men hade inte råd, nu kan jag bli vräkt. SANT ELLERFALSKT?

6 Min hyresvärd har hotat att vräka mig och säger att hon ska komma och kasta ut både mig och mina saker, vilket värden har rätt till. SANTELLER FALSKT ?

7 VAD HAR MAN RÄTT TILL? Vilka rättigheter och skyldigheter gäller när man hyr en lägenhet? Vad ska man tänka på när man hyr i andra hand? Flytta? Glöm inte att…

8 Gregory Jordan / Foter / CC BY-NC-ND)Foter / CC BY-NC-ND) ATT VARA SAMBO

9 VEM FÅR VAD? Niklas intresse är friskis och aktier. Sara gillar klättring och att laga mat. De tjänar ungefär lika mycket och delar på hyran och de gemensamma räkningarna. Niklas lägger en del pengar på träningskort resterande köper han aktier för. Sara lägger en del pengar på utrustning och betalar alltid maten. Åren går och förhållandet tar slut.

10 VEM FÅR VAD? Zaid och Camilla flyttade ihop efter gymnasiet. Några år senare fick de Nazlie. När Nazlie är två år omkommer Zaid i en trafikolycka. Zaid var försäkrad, både via jobbet och privat.

11 VEM FÅR VAD? Martin och Kim träffas på en fest. Två månader senare flyttar Martin in hos Kim. Det är mest praktiskt eftersom Martin bor i en liten etta i andra hand och Kim har en bostadsrätt, en stor tvårummare. De beslutar sig för att renovera lägenheten. Under ett par år går alla deras pengar, ungefär 2 000 kr vardera i månaden, till renoveringen. Dessutom tar Martin ett banklån på 100 000 kr för att renovera parets kök. Kim träffar en ny och förhållandet tar slut.

12 SAMBOR – VAD GÄLLER? Bodelning enbart av gemensam bostad och bohag Sambor ärver inte varandra Är inte självklart förmånstagare till varandras livförsäkringar Delad eller gemensam ekonomi? – Vad ska gälla för er? Vad gäller vid försörjningsstöd? Vad gäller vid utmätning av lön och tillgångar?


Ladda ner ppt "BO OCH LEVA. Jag ska resa ett halvår och tänkte slå två flugor i en smäll – min kompis behöver en lägenhet och jag slipper betala hyra, så jag hyr ut."

Liknande presentationer


Google-annonser