Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

W EBBUTVECKLING, HT 2013 En webbplats Källa: pragmatisk.se.

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "W EBBUTVECKLING, HT 2013 En webbplats Källa: pragmatisk.se."— Presentationens avskrift:

1 W EBBUTVECKLING, HT 2013 En webbplats Källa: pragmatisk.se

2 W EBBPLATS En webbplats 1. Innehåll 2. Utseende Viktigt att förstå skillnaden!

3 W EBBPLATS Innehåll = data (information), rubriker, listor, bilder etc. Innehållet är alltid det primära i en webbplats. Anpassa inte innehållet efter utseendet, utan tvärtom. Programmeringsspråket för innehållet är HTML

4 W EBBPLATS Utseende är som en slags mask du lägger på innehållet för att strukturera innehållet visuellt, du styr val av teckensnitt för rubriker, färg på länkar bakgrundsbild och struktur. Programmeringspråket för utseendet är CSS

5 W EBBPLATS HTML – språk för innehåll Du markerar olika delar av innehåll för att förklara vad det är, som med en märkpenna. Syftet med att markera innehållet är för att webbläsare, sökmotorer och skärmläsare ska kunna särskilja exempelvis en rubrik från brödtext.

6 W EBBPLATS Innehållet markeras med en tagg som skrivs ut före och efter innehållet. För exempelvis en huvudrubrik används taggen. 'h' står för heading och '1' för att det är en huvudrubrik. För underrubriker används, osv.

7 W EBBPLATS De taggar som markerat något innehåll måste "stängas", det innebär att man anger när taggen ska avslutas..SE är en oberoende allmännyttig organisation. Notera att den sista taggen har ett snedstreck /, det anger att det är taggens avslut.


Ladda ner ppt "W EBBUTVECKLING, HT 2013 En webbplats Källa: pragmatisk.se."

Liknande presentationer


Google-annonser