Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Mobilitet för hemsjukvård

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Mobilitet för hemsjukvård"— Presentationens avskrift:

1 Mobilitet för hemsjukvård

2 Test av Tietos prototyp Life Care Mobilitet för hemsjukvård
Genomfördes tillsammans med leverantören Tieto Testperioden var en månad (aug-sept 2013) Tieto ansvarade för utbildning samt tillhandahöll all hård/mjukvara. Testet omfattades av 6 stycken distriktsköterskor samt några arbetsterapeuter som fick prova IT stödet i sin verksamhet. Utvärderingar gjordes varje vecka med hjälp av enkäter som deltagarna fick besvara samt lämna sina synpunkter. En avstämning och avslut hölls tillsammans med Tieto för att utvärdera hela testperioden.

3 Mobilt stöd för Hemsjukvården
Mobilt stöd för DSK, sjukgymnast och arbetsterapeut i kommunal hemsjukvård Information integreras till och från Procapita Du kan enkelt utföra uppgifter så som: Kontrollera och följa din ”Att göra lista” ur Procapita Bocka av dina åtgärder efterhand som du utför dem Skriva ”Kom ihåg” notiser till dig själv Dokumentera i patientjournaler i realtid Åtkomst till patientjournaler i realtid

4

5

6

7

8

9 Kartläggning av processer
En kartläggning av hemsjukvårdens processer har genomförts för att kunna påvisa vad ett mobilt IT stöd kan förändra när det gäller utförandet.

10 Exempel på kartläggning av en delprocess
ID Beskrivning av nuläge Beskrivning av förändringar 1.5.1 Tas ut i pappersform Med Tietos mobila stöd laddas Att göra listan ned i appen. 1.5.2 Information genom att läsa i journal på kontoret. Med ett mobilt stöd kan journaler läsas oberoende av plats.

11 Identifierade nyttoeffekter
Färre antal återresor till kontor. Minskad tid för resor Minskad dubbeldokumentation Säkrare och tydligare informationsunderlag Ökad patientservice och minskad stress hos personal

12 Vill ni veta mer om projektet?
Kontakta: Marina Arleholt, IT koordinator Mail: Tfn: ,


Ladda ner ppt "Mobilitet för hemsjukvård"

Liknande presentationer


Google-annonser