Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

INFLYTANDE VALFRIHET LIVSKVALITET. Vad är SPF Seniorerna?  SPF Seniorerna är en politiskt och religiöst obunden medlemsorganisation för personer berättigade.

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "INFLYTANDE VALFRIHET LIVSKVALITET. Vad är SPF Seniorerna?  SPF Seniorerna är en politiskt och religiöst obunden medlemsorganisation för personer berättigade."— Presentationens avskrift:

1 INFLYTANDE VALFRIHET LIVSKVALITET

2 Vad är SPF Seniorerna?  SPF Seniorerna är en politiskt och religiöst obunden medlemsorganisation för personer berättigade till pension, oavsett ålder.

3  270 000 medlemmar  820 föreningar  27 distrikt  Förbundskansli SPF Seniorernas organisation

4 Fem starka skäl att gå med i SPF Seniorerna  Ett enkelt sätt att träffa nya och gamla vänner  Delta i aktiviteter, kurser och resor  Stöd arbetet för seniorers villkor i samhället  Både centrala och lokala medlemsförmåner  9 nummer av medlemstidningen Veteranen

5

6 SÅ TYCKER SPF SENIORERNA

7 SPF Seniorernas prioriterade påverkansfrågor  Valfrihet  Ekonomi  Bostäder

8 Valfrihet  Stärk äldres självbestämmande – ålder hindrar inte människor från att ha en egen vilja.  Omsorgen ska utgå ifrån dem som den är till för – oss äldre.  Låt de seniorer som vill få jobba så länge de önskar.

9 Ekonomi  Utvärdera pensionssystemet – vi ska kunna leva på pensionen och ha en trygg privatekonomi.  Avskaffa pensionärsskatten – efter ett liv i arbete ska vi inte beskattas högre.

10 Bostäder  Sänk flyttskatterna, bygg tillgängligt – men framförallt: bygg!  Förstärk det statliga investeringsstödet – seniorer efterfrågar olika sorters bostäder.

11

12  Sammanfattar SPF Seniorernas ståndpunkter inom valfrihet, ekonomi och bostäder.  Syftar att synliggöra och väcka engagemang kring de problemställningar som berör våra medlemmar allra mest.  Finns att beställa i webbutiken SPF Seniorernas påverkansfolder

13 Inflytande, valfrihet och livskvalitet Vi seniorer är inte ett kollektiv – vi är alla helt unika människor som på olika sätt vill vara med och bidra i samhället. En del av oss vill jobba vidare några timmar i veckan, andra vill lära sig något nytt och några vill umgås mer med vänner och familj.

14 Våra lokala föreningar är hjärtat i SPF Seniorerna Det är i våra 820 föreningar som det mesta händer. Här träffar du både nya och gamla vänner. I föreningarna sker en mängd olika aktiviteter med allt från frågesporter, qi gong, matlagningskvällar och resor till bokklubbar och studiecirklar.

15 Kontakta förbundet Hemsida: www.spfseniorerna.se Facebook: www.facebook.com/spfpension E-post: info@spfseniorerna.se Telefon: 08-692 32 50

16 VARMT VÄLKOMMEN TILL SPF SENIORERNA


Ladda ner ppt "INFLYTANDE VALFRIHET LIVSKVALITET. Vad är SPF Seniorerna?  SPF Seniorerna är en politiskt och religiöst obunden medlemsorganisation för personer berättigade."

Liknande presentationer


Google-annonser