Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Vardagsrummet är stort, så här finns det plats för mycket saker.

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Vardagsrummet är stort, så här finns det plats för mycket saker."— Presentationens avskrift:

1 Vardagsrummet är stort, så här finns det plats för mycket saker.
På byrån bredvid soffan finns tidshjälpmedel. På hyllan ovanför finns två tydliga timers. Där står också Lättlästa böcker och genomskinliga tidskriftsamlare så att man lätt hittar rätt tidning.

2 På väggen sitter en dygnstavla som visar att tiden går med små lampor som slocknar. Det finns också olika typer av telefoner, stora och små, med och utan bild.

3 På bänken under TV:n finns några exempel på enkla mobiltelefoner och fjärrkontroller som kan programmeras på olika sätt.

4 Vid läshörnan finns en Daisyspelare med trådlösa hörlurar och en CD-spelare som är lätt att starta och stoppa

5 Tidshjälpmedel gör tiden synlig
Tidshjälpmedel gör tiden synlig. Prickar som slocknar visar att tiden går och att det du väntar på närmar sig. Tidshjälpmedel kan också ge en signal som påminnelse när det är dags. Det finns hjälpmedel där du själv kan spela in dina komihåg-meddelanden och sätta larm på den tid de ska läsas upp.

6 I skåpet vid arbetsplatsen finns exempel på ekonomistöd som gör det lättare att förstå vad saker kostar och ha kontroll på sin ekonomi

7 I den här hörnan av vardagsrummet finns scheman, almanackor och kalendrar.
Det är viktigt att ha en kalender eller ett schema så att man vet vad som ska hända och när.

8 Det finns schema i olika storlek där man kan skriva sin planering med ord eller genom att sätta upp bilder. Veckodagarnas färger finns med på många scheman och kalendrar. Här visar vi också olika sorters bilder så du kan jämföra och se vilka som passar bäst.


Ladda ner ppt "Vardagsrummet är stort, så här finns det plats för mycket saker."

Liknande presentationer


Google-annonser