Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Swedish House Mafia, SHM, är en svensk houseproducent- och DJ-grupp bestående av Steve Angello, Axwell och Sebastian Ingrosso. Eric Prydz var ursprungligen.

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Swedish House Mafia, SHM, är en svensk houseproducent- och DJ-grupp bestående av Steve Angello, Axwell och Sebastian Ingrosso. Eric Prydz var ursprungligen."— Presentationens avskrift:

1

2 Swedish House Mafia, SHM, är en svensk houseproducent- och DJ-grupp bestående av Steve Angello, Axwell och Sebastian Ingrosso. Eric Prydz var ursprungligen en del av gruppen, men är det inte längre.

3 Medlemmarna i Swedish House Mafia har gemensamt att de är baserade i Sverige och har nått framgångar både i och utanför Sverige med musik som de har producerat. De har spelat tillsammans åtminstone sedan 2005. De gav ut två singlar tillsammans med den nederländske DJ:n Laidback Luke: Get Dumb och Leave the World Behind. Singlarna gavs ut under namnet Axwell, Angello, Ingrosso, Laidback Luke.

4 Först 2010 gavs den första singeln ut under namnet Swedish House Mafia: One. Första versionen var helt instrumental men snart kom en ny version med sång av Pharrell Williams. Singeln blev mycket framgångsrik i både Europa och USA. Den gick bland annat upp på första plats på Nederlandse Top 40 och tredje plats på Billboards Hot Dance Club Songs. Även den andra singeln Miami 2 ibiza med den brittiska rapparen Tinie Tempah blev en stor hit och gick upp på första plats på Billboards Hot Dance Club Songs.

5 Den tredje singeln från bandet, Save The World släpptes officiellt den 13 maj 2011 i Europa genom skivbolaget Virgin Records [EMI]. Låtens musikvideo på youtube [1] fick på två veckor över tio miljoner visningar. I december 2011 kom även en till låt ut ihop med den engelska electro house/dubstep- duon [[Knife Party], låten heter Antidote.

6 Axwell Axwell är född 18 december 1977 i Lund och är svensk DJ, remixare, musikproducent och skivbolagsägare. Den 27 oktober 2010 tillkännagav DJ Magazine sin årliga omröstning "Top 100 DJ", där Axwell slutade som #10, vilket var fyra placeringar bättre än året innan. Axwell har även erhållit titeln Sveriges bästa dj 2010 av Svenska dj top 100, som arrangeras av sajten clubstockholm.se årligen

7 Steve Angello Steve Angello är född 1982 i Aten och är svensk-grekisk Dj och musikproducent. Han är förlovad med svenska modellen Isabel Adrian och tillsammans har de dottern Monday-Lily. Angello föddes i Grekland. Hans pappa var grek och hans mamma var svensk. Angello höll på med mycket hip hop och 70-talsklassiker och flyttade sedan till House i klubblivet i Stockholm, tillsammans med sin bästa kompis Sebastian Ingrosso. Han är idag en av de mest framgångsrika artisterna inom House-genren. Idag producerar han mycket housemusik, men gör även musik med Swedish House Mafia.

8 Sebastian Ingrosso Sebastian Ingrosso är född Grahamstown, Sydafrika och uppväxt i Solna och är svensk Dj och musikproducent. Sebastian Ingrosso har uppträtt ihop med stora artister som P Diddy (Med Tiesto), Tinie Tempah (Med SHM), John Martin (Med SHM), Usher (Med SHM) och Pharell Williams (Med SHM).

9 Därför valde jag Swedish House Mafia Jag valde Swedish house mafia för att jag tycker att de är bra och att de har en annorlunda musik stil, jag valde dem för att jag ville ta reda lite mer om dem än va jag redan visste.


Ladda ner ppt "Swedish House Mafia, SHM, är en svensk houseproducent- och DJ-grupp bestående av Steve Angello, Axwell och Sebastian Ingrosso. Eric Prydz var ursprungligen."

Liknande presentationer


Google-annonser