Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Minitest Söka hjälp genom bönen De utarmades bön Salatul-Duha Salatul-Tasbih Rikedomar för bönens skull.

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Minitest Söka hjälp genom bönen De utarmades bön Salatul-Duha Salatul-Tasbih Rikedomar för bönens skull."— Presentationens avskrift:

1

2 Minitest

3 Söka hjälp genom bönen De utarmades bön Salatul-Duha Salatul-Tasbih Rikedomar för bönens skull

4 ”Sök med tålamod (Allahs) hjälp i bönen! Det är förvisso en svår (väg) utom för de ödmjuka.” (Koranen 2:45) وَاسْتَعِينُواْ بِالصَّبْرِ وَالصَّلاَةِ وَإِنَّهَا لَكَبِيرَةٌ إِلاَّ عَلَى الْخَاشِعِينَ Hudhayfah sa: ”När något bekymrade honom (dvs. Profeten) brukade han utföra bönen.” Salatul-Istikharah

5 Hos de utarmades bön ligger denna Ummahs framgång Profeten sa: ”Allah bistår denna Ummah på grund av de svaga bland dem, genom deras åkallan (dua), deras böner (salat) och deras rena intention (ikhlas).” (an-Nasâ’î) Shaykh Husayn: ”Vi har övergivit de fattiga för de rika och mäktigas skull.” Abasa wa ta walla Muslimska världen och Sverige

6 Salatul-Duhâ (förmiddagsbönen) Den återvändande armén med det hittills största krigsbytet Ska jag informera dig om någon som återkommer fortare och får ett större krigsbyte? En person som gör en väl utförd tvagning, går sedan till moskén och ber morgonbönen i den och följer upp det med förmiddagsbönen. Han återkommer fortare och får med sig ett större krigsbyte. 12 rakah = Allah kommer bygga honom ett hus i paradiset

7 Profeten sa: ”Ingen är regelbunden i att utföra förmiddagsbönen förutom den ångerfulle. Han sa: ”Det är de ångerfullas bön (at-Tawwâbîn).”

8 Salatul-Tasbîh ”Om du kan be den en gång om dagen, gör det. Om du inte kan, be den då en gång i veckan. Om du inte kan det, be den då en gång i månaden. Om inte, en gång om året. Om inte, åtminstone en gång under din livstid.” 4 rakah, 75 gånger Profeten sa till Abbas: ”Allah kommer förlåta dig dina synder, de första och de sista, nya och gamla, misstag och medvetna fel, små och stora, dolda och öppna.” (Abu Daud)

9 Om Adams son hade en dalgång skulle han önska en andra och om han hade två skulle han önska en tredje. Profeten sa: ”Helt visst har Allah nedsänt rikedomar för att låta bönen inrättas och allmosan delas ut. Ingenting kommer fylla Adam sons mage förutom jord och Allah kommer sedan att förlåta den som gör bot inför Honom (tawbah).” (Ahmad)

10 ”Jag har skapat de osynliga väsendena och människorna enbart för att de skall [känna Mig och] dyrka Mig.” (Koranen 51:56) وَمَا خَلَقْتُ الْجِنَّ وَالْإِنسَ إِلَّا لِيَعْبُدُونِ Stärka kroppen genom mat och dryck ”halva religionen” och ”halva iman” Bota sig själv (medicin) Hjälpa de behövande Ingen khushu eller bön pågrund av jakten efter rikedomar

11 Allahs sändebud sa: ”Om jag hade guld motsvarande (berget) Uhud skulle jag inte vara tillfreds om det skulle gå tre dagar och något av det skulle vara kvar med mig, förutom det som jag skulle behålla för att betala tillbaks skulder.” ”Ger ifrån sig lik en som inte fruktar nöd eller misär.”

12 Abdullah ibn Amr sa: ”Vi bad maghribbönen med Allahs sändebud, efter detta återvände de som återvände och den som stannade kvar stannade kvar. Allahs sändebud kom brådskande med djupa andetag och hans knän var otäckta. Han sa: ”Ta emot goda nyheter. Er Herre har öppnat en port bland himlens portar och är storordig om er inför änglarna, sägandes: ”Titta på mina tjänare, de har utfört en förpliktelse (bönen) och de väntar på nästa.” (Ibn Madjah)

13 Allahs sändebud sa: ”Den som väntar på bönen efter bönen är lik en soldat på hästrygg som strävar hårt för att strida för Allahs skull. [Han strider från] sin häst mot en fiende som är illvilliga mot honom. Detta är större framhärdande i lydnad.” (Ahmad)

14

15 Jazakallah khayr! Sms


Ladda ner ppt "Minitest Söka hjälp genom bönen De utarmades bön Salatul-Duha Salatul-Tasbih Rikedomar för bönens skull."

Liknande presentationer


Google-annonser