Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

LIFT: Den egna planen DEN EGNA PLANEN Ett av målen med LIFT, och din slutredovisning.

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "LIFT: Den egna planen DEN EGNA PLANEN Ett av målen med LIFT, och din slutredovisning."— Presentationens avskrift:

1 LIFT: Den egna planen DEN EGNA PLANEN Ett av målen med LIFT, och din slutredovisning

2 LIFT: Den egna planen Ett modernt synsätt Den Strategiska Triangeln: –Företagets långsiktiga strategiska plan på tre till fem års sikt. –Ger underlag för Affärsidén. –I första hand ett internt styrdokument. Affärsidén: –Olika kortversioner av den strategiska planen, för olika ändamål. Affärsplanen: –En operativ plan, oftast på 12 månaders sikt.

3 LIFT: Den egna planen Den egna planen Kärnkompetens Plan för din egen utveckling som ledare Styrsystem Strategier Strategiska Mål Omvärld Värderingar Vision

4 LIFT: Den egna planen Den egna planen skall omfattar de strategiska delarna av Triangeln. Företagets Kärnkompetens om 3 – 5 år. Företagets Vision på 3 – 5 års sikt: –VAD och HUR! De Värderingar som måste styra företaget om vi skall kunna nå vår Vision. Vår analys av de Omvärldsfaktorer som påverkar företaget under planeringsperioden. Strategiska Mål: –Utveckling/Innovation, Inre Processer, Kund/Marknad, Ekonomi/Finans. Strategier: –Metoder för att nå de strategiska målen. Plan för min egen utveckling som företagsledare.

5 LIFT: Den egna planen Varför skall vi göra detta? För att vi skall lära oss att förstå hur framgångsrika Tillväxtföretag tänker. För att träna oss på att åtminstone en gång i livet skriva en ordentlig strategisk plan. För att på konstfrusen is träna oss på att presentera vår Strategiska plan på ett elegant sätt. För att en sista gång under LIFT få så många kritiska ögon som möjligt som granskar företagets Strategiska Plan. För att Hjälpa Varandra!

6 LIFT: Den egna planen Hur skall vi göra? Utveckla din presentationsteknik! Fritt fram för kreativitet! –Snygga OH-bilder? –PowerPoint och Videokanon? –Operabaletten framför planen till musik av Stravinskij. –… eller???

7 LIFT: Den egna planen Hur går det till? Du får 30 min på dig att presentera planen. Skuggstyrelserna drar sig tillbaka och analyserar din plan. Vi samlas igen och försöker ge så många kreativa tillskott som möjligt. På kvällen äter vi en god middag som vanligt. ALMI:s VD deltar, och delar ut diplom och Måsen?

8 LIFT: Den egna planen Kom ihåg! I de företag som lyckas känner alla? medarbetare till den Strategiska Planen, gillar den och känner att den betyder nåt i vardagen! De kanske till och med har varit med och tagit fram den!


Ladda ner ppt "LIFT: Den egna planen DEN EGNA PLANEN Ett av målen med LIFT, och din slutredovisning."

Liknande presentationer


Google-annonser