Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Arbete i Idrott och hälsa för årskurs 9 HT 2014

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Arbete i Idrott och hälsa för årskurs 9 HT 2014"— Presentationens avskrift:

1 Arbete i Idrott och hälsa för årskurs 9 HT 2014
Motionsprogram Arbete i Idrott och hälsa för årskurs 9 HT 2014

2 Motionsprogram Uppgiften
Ni ska göra ett teoretiskt arbete på den del av motionsprogrammet som ni har fått i er grupp. Vad de olika övningarna är bra för och eventuella problem/svårigheter. Ni ska också beskriva de olika rörelseövningarna, vilken del av kroppen som ni tränar/mjukar/stretchar och vad man bör tänka på! Arbetar ni ensamma ska musiken vara 2.30 – 3.00 minuter och är ni två personer ska musiken vara mellan 5.00 – 6.00 minuter.

3 Motionsprogram Omfattning och innehåll
Arbetet får inte vara längre än 2 A4 sidor brödtext med storlek 12. Arbetet ska innehålla en framsida, text och utvärdering.

4 Motionsprogram Praktiska redovisningen
I den praktiska delen ska ni genomföra en del i ett motionsprogram som innehåller uppvärmning, styrka, kondition eller rörlighetsträning. Ni får bestämma inom gruppen vem som ska leda vad vid redovisningstillfället, men alla ska ha någon ledarfunktion under redovisningen. Tänk på att detta är ett tillfälle där ni kan visa taktkänsla, goda organisationsegenskaper samt ledarförmåga. Den praktiska delen kommer vi att videofilma, så att ni får se er själva i er ledarroll.

5 Motionsprogram Deadline
Samtliga arbeten ska vara klara och inlämnade senast på fredag vecka 45. Det gäller så väl det teoretiska arbetet samt musiken (se till att musiken fungerar i idrottshallen)!

6 Motionsprogram Redovisningstillfällen
Den praktiska redovisningen kommer att ske under v.46. Om ni är två personer i gruppen måste båda kunna hålla i hela redovisningen. Oavsett om någon är borta kommer examinationen att ske vid ovanstående tidpunkter.

7 Motionsprogram Mål med uppgiften
Utvecklat er kunskap om vad som främjar hälsa. Utvecklat förmågan att organisera och leda aktiviteter samt forma och genomföra aktiviteter för egen motion. Utvecklat och fördjupat er rörelseförmåga samt förmågan att använda sig av musik och anpassa sina rörelser till takt och rytm. Utvecklat förmågan att planera ett större arbete och klara av att hålla de uppsatta tidsramarna.

8 Motionsprogram Betygskriterier
Beskriva grunderna teoretiskt inom uppvärmning, styrka, kondition eller rörlighetsträning och teoretiskt beskriva sina övningar. Planera och genomföra en aktivitet på ett i huvudsak fungerande sätt inom något av ovanstående områden. Anpassa till viss del sina rörelser till takt, rytm och sammanhang.

9 Motionsprogram Betygskriterier
C Visa goda teoretiska kunskaper inom uppvärmning, styrka, kondition eller rörlighetsträning. Genomför en relativt väl fungerande lektion med övningar som är anpassade till varandra och beskriva sina övningar teoretiskt på ett tydligt sätt. Använda sig av musiken och anpassa sina rörelser relativt väl till takt, rytm och sammanhang. Hålla uppsatt tidsplan och lämna in uppgifterna enligt utsatt tidsschema.

10 Motionsprogram Betygskriterier
Visa mycket goda och fördjupade teoretiska kunskaper inom uppvärmning, styrka, kondition eller rörlighetsträning. Genomför en väl fungerande aktivitet med övningar som visar på en mycket god förståelse för hur olika delar påverkar och kompletterar varandra. Använda sig av musiken och anpassa sina rörelser väl till takt, rytm och sammanhang.

11 Länkar Nedan finner du två länkar där ni kan få tipps och idéer på övningar inför styrketräningen.

12 Källor Alla bilder förutom bergsklättraren kommer från Clipart.
Bergsklättraren kommer från Multimediabyråns bildarkiv.


Ladda ner ppt "Arbete i Idrott och hälsa för årskurs 9 HT 2014"

Liknande presentationer


Google-annonser