Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Sommar på din arbetsplats. På sommaren, har alla människor lika värde även då? Patientens rätt till vård och anställdas rätt till bra arbetsmiljö finns.

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Sommar på din arbetsplats. På sommaren, har alla människor lika värde även då? Patientens rätt till vård och anställdas rätt till bra arbetsmiljö finns."— Presentationens avskrift:

1 Sommar på din arbetsplats

2 På sommaren, har alla människor lika värde även då? Patientens rätt till vård och anställdas rätt till bra arbetsmiljö finns beskrivet i olika lagar och förordningar. Vårdförbundets definition av hälsosam vårdmiljö: ”En hälsosam vårdmiljö är en god arbetsmiljö där hälsa samt god och säker vård uppnås”

3 För all vård som bedrivs är sommaren en utmaning Du som är på ledighet (föräldraledighet eller semester) ska kunna vara ledig. Du ska inte störas. Du som är i tjänst ska hantera de krav som ställs på innehåll samt utifrån kunskapsnivå bidra med rätt kompetens. Vem gör vad när?

4 Vad gäller innan legitimationen har kommit? Efter slutförda studier måste våra yrkesgrupper ansöka om legitimation hos Socialstyrelsen. Innan man har fått sin legitimation kan man inte ha en anställning som t ex sjuksköterska eller barnmorska.Innan man har fått sin legitimation Mellantiden kan förslagsvis användas till introduktion, men man kan alltså inte utföra arbetsuppgifter som är yrkesspecifika.

5 Har vi löst sommaren 2015 på vår arbetsplats? Nej! Följ länken till Vårdförbundets kunskapsmaterial som är en kartläggning av artiklar och forskning inom olika områden som berör hälsosam vårdmiljö.Följ länken till Vårdförbundets kunskapsmaterial Ja! Titta gärna i kunskapsmaterialet ändå.kunskapsmaterialet

6 Om ni fastnat för något område och vill jobba vidare… Finns möjlighet till studiecirkelmaterial inom följande områden:studiecirkelmaterial Hälsa Patientsäkerhet och arbetsmiljö Hälsosamma arbetstider

7 Hur kan vi då göra? Har vi hittat något i materialet som vi vill arbeta vidare med? Om ja, gör en handlingsplan på hur och återkom till nästa arbetsplatsträff eller möte med samverkansgruppen. Ta gärna kontakt med oss på Vårdförbundet avdelning Stockholm för stöd.Ta gärna kontakt med oss på Vårdförbundet avdelning Stockholm för stöd

8 Läs mer vad som gäller om:  Semester Semester  Föräldraledighet Föräldraledighet


Ladda ner ppt "Sommar på din arbetsplats. På sommaren, har alla människor lika värde även då? Patientens rätt till vård och anställdas rätt till bra arbetsmiljö finns."

Liknande presentationer


Google-annonser