Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Www.transportlearning.net MOBILITY MANAGEMENT INTRODUKTION MOBILITY MANAGEMENT & TRAVEL AWARENESS (RESEMEDVETENHET) INTRODUKTION.

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Www.transportlearning.net MOBILITY MANAGEMENT INTRODUKTION MOBILITY MANAGEMENT & TRAVEL AWARENESS (RESEMEDVETENHET) INTRODUKTION."— Presentationens avskrift:

1 www.transportlearning.net MOBILITY MANAGEMENT INTRODUKTION MOBILITY MANAGEMENT & TRAVEL AWARENESS (RESEMEDVETENHET) INTRODUKTION

2 www.transportlearning.net MOBILITY MANAGEMENT INTRODUKTION DEFINITION Aktiviteter inom resemedvetenhet och Mobility management är „Mjuka“ åtgärder. De kan användas som enskilda åtgärder men också tillsammans med „hårda“ åtgärder som t ex infrastrukturinvesteringar. De kan då användas för att maximera nyttan av investeringarna.

3 www.transportlearning.net MOBILITY MANAGEMENT INTRODUKTION DEFINITION AV MOBILITY MANAGEMENT Mobility Management är i första hand ett efterfrågeorienterat sätt att närma sig passagerar- och varutransporter. Det involverar nya partnerskap och verktyg för att stödja och uppmuntra attityd- och beteendeförändringar mot uthålliga transportsätt. Dessa verktyg baseras vanligtvis på information, organisation och koordinering och fordrar marknadsföring.

4 www.transportlearning.net MOBILITY MANAGEMENT INTRODUKTION MÅLEN FÖR MM + TA att främja en förändring av attityder och beteenden mot större användning av uthålliga transportsätt, dvs. kollektivtrafik, gång, cykling eller olika kombinationer. att förbättra (uthålliga) tillgängligheten för alla människor och organisationer genom att stärka villkoren för uthålliga transportsätt. att tillfredsställa transportbehov genom att utnyttja existerande infrastruktur och mark på ett mer effektivt sätt. att reducera trafik (tillväxt) genom att begränsa antalet, längden och behovet av motoriserade fordonstransporter. att förbättra samverkan mellan transportslag och underlätta förbindelsen mellan existerande transportsystem att förbättra den ekonomiska effektiviteten i hela transportsystemet

5 www.transportlearning.net MOBILITY MANAGEMENT INTRODUKTION MÅLEN MED DET HÄR STUDIEPASSET Att förstå samverkan mellan hårda och mjuka policies och att se värdet och effekterna av Travel Awareness och Mobility Management Att förstå transportproblem på det enskilda stället och att definiera dessa problem. Att göra en analys och åtgärdsprogram för dessa ställen och situationer Att få kunskap om goda exempel / best practice fallstudier Att hitta möjliga arbetsområden för var och en Visa på anbud för transportrelaterade kampanjer och ge vägledning till anbudsgivare.

6 www.transportlearning.net MOBILITY MANAGEMENT INTRODUKTION MOBILITY MANAGEMENT ÄR / ÄR INTE

7 www.transportlearning.net MOBILITY MANAGEMENT INTRODUKTION SKILLNADER MELLAN MM OCH INFRASTRUKTURÅTGÄRDER


Ladda ner ppt "Www.transportlearning.net MOBILITY MANAGEMENT INTRODUKTION MOBILITY MANAGEMENT & TRAVEL AWARENESS (RESEMEDVETENHET) INTRODUKTION."

Liknande presentationer


Google-annonser