Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Vad har du för förväntningar på denna kurs?

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Vad har du för förväntningar på denna kurs?"— Presentationens avskrift:

1 Vad har du för förväntningar på denna kurs?
Hur gör man för att få ett jobb?

2 Så skriver du en jobbansökan
Din ansökan bör alltid innehålla: Personligt brev CV (Meritförteckning) Det är också bra att ange referenser.

3 CV (Meritförteckning)
Curriculum Vitae En lista över din utbildning arbetslivserfarenhet IT- och språkkunskaper annan kompetens av betydelse (t.ex. körkort, fritidsaktiviteter)

4 CV Det är viktigt att ditt CV är tydligt och enkelt att överblicka. Det kan därför vara bra att använda sig av rubriker och punktlistor. Skriv utbildningar och arbetslivserfarenheter i kronologisk ordning. Börja med det senaste. Skriv dock inte bara vilka jobb du har haft utan även dina arbetsuppgifter och resultat.

5 Ett CV bör innehålla följande:
namn, adress, tel.nr. och ev. resumé kvalifikationer (yrkesmässiga) arbetslivserfarenheter utbildning relevanta kompletterande kurser språkkunskaper IT-kunskaper andra relevanta upplysningar (personliga kvalifikationer, fritidsintressen, personliga data dvs. familjeförhållande, m.m.)

6 Exempel på ett CV Namn Efternamn Adress Postnummer Ort Tel.nr: CV
RESUMÉ Jag är 35 år och har i 13 år varit sysselsatt inom revision och bokföring. Dessutom har jag genomfört en vidareutbildning i redovisning. Jag har arbetat som revisor och kamrer. De sista fyra åren har jag arbetat som assistent på Lokala Skattemyndigheten. YRKESMÄSSIGA KVALIFIKATIONER I huvudsak har jag kvalifikationer inom de tre nedan beskrivna områdena. Redovisning utarbetning av månads- och kvartalsbokslut budgetarbete reskontra och lagerstyrning kontroll och revision av företag lönekontorist erfarenheter av momsredovisning och kassarapporter

7 Externt samarbete kundkontakt via telefon svara på förfrågningar ifrån medborgare och kollegor i andra avdelningar samarbete med offentliga myndigheter, banker och advokater revision på företag Språk och IT goda kunskaper i engelska som just kompletterats med en genomförd intensivkurs arbetserfarenhet av redovisningsprogrammet SAP arbetserfarenhet av Word och Excel

8 ARBETSLIVSERFARENHETER
Produktassistent på Happy Production AB, Sommarstad Bokhållare på revisionsbyrån T.P. Johansson, Gulköping Revisor på T.P. Johansson, Gulköping Föräldraledig Vikariat som revisionsassistent på Uniflet AB, Sommarstad Assisten på Lokala Skattemyndigheten, Sommarstad UTBILDNING 1980 Färdig med grundskolan 1983 Studentexamen 1984 Vidareutbildning i ekonomi på högskolenivå 1999 Vidareutbildning i redovisning FRITID OCH PRIVAT På min fritid spelar jag badminton en gång i veckan och följer mina barn i deras aktiviteter.


Ladda ner ppt "Vad har du för förväntningar på denna kurs?"

Liknande presentationer


Google-annonser