Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Vad har du för förväntningar på denna kurs? Hur gör man för att få ett jobb?

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Vad har du för förväntningar på denna kurs? Hur gör man för att få ett jobb?"— Presentationens avskrift:

1 Vad har du för förväntningar på denna kurs? Hur gör man för att få ett jobb?

2 Så skriver du en jobbansökan Din ansökan bör alltid innehålla:  Personligt brev  CV (Meritförteckning)  Det är också bra att ange referenser.

3 CV (Meritförteckning) Curriculum Vitae En lista över din utbildning arbetslivserfarenhet IT- och språkkunskaper annan kompetens av betydelse (t.ex. körkort, fritidsaktiviteter)

4 CV Det är viktigt att ditt CV är tydligt och enkelt att överblicka. Det kan därför vara bra att använda sig av rubriker och punktlistor. Skriv utbildningar och arbetslivserfarenheter i kronologisk ordning. Börja med det senaste. Skriv dock inte bara vilka jobb du har haft utan även dina arbetsuppgifter och resultat.

5 Ett CV bör innehålla följande:  namn, adress, tel.nr. och ev. e-mail  resumé  kvalifikationer (yrkesmässiga)  arbetslivserfarenheter  utbildning  relevanta kompletterande kurser  språkkunskaper  IT-kunskaper  andra relevanta upplysningar (personliga kvalifikationer, fritidsintressen, personliga data dvs. familjeförhållande, m.m.)

6 Exempel på ett CV Namn Efternamn Adress Postnummer Ort Tel.nr: CV RESUMÉ Jag är 35 år och har i 13 år varit sysselsatt inom revision och bokföring. Dessutom har jag genomfört en vidareutbildning i redovisning. Jag har arbetat som revisor och kamrer. De sista fyra åren har jag arbetat som assistent på Lokala Skattemyndigheten. YRKESMÄSSIGA KVALIFIKATIONER I huvudsak har jag kvalifikationer inom de tre nedan beskrivna områdena. Redovisning utarbetning av månads- och kvartalsbokslut budgetarbete reskontra och lagerstyrning kontroll och revision av företag lönekontorist erfarenheter av momsredovisning och kassarapporter

7 Externt samarbete kundkontakt via telefon svara på förfrågningar ifrån medborgare och kollegor i andra avdelningar samarbete med offentliga myndigheter, banker och advokater revision på företag Språk och IT goda kunskaper i engelska som just kompletterats med en genomförd intensivkurs arbetserfarenhet av redovisningsprogrammet SAP arbetserfarenhet av Word och Excel

8 ARBETSLIVSERFARENHETER 1983 - 1984 Produktassistent på Happy Production AB, Sommarstad 1985 - 1987 Bokhållare på revisionsbyrån T.P. Johansson, Gulköping 1987 - 1991 Revisor på T.P. Johansson, Gulköping 1991 - 1993 Föräldraledig 1993 - 1995 Vikariat som revisionsassistent på Uniflet AB, Sommarstad 1995 - Assisten på Lokala Skattemyndigheten, Sommarstad UTBILDNING 1980 Färdig med grundskolan 1983 Studentexamen 1984 Vidareutbildning i ekonomi på högskolenivå 1999 Vidareutbildning i redovisning FRITID OCH PRIVAT På min fritid spelar jag badminton en gång i veckan och följer mina barn i deras aktiviteter.


Ladda ner ppt "Vad har du för förväntningar på denna kurs? Hur gör man för att få ett jobb?"

Liknande presentationer


Google-annonser