Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Av Emmyjansson Planet fakta.

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Av Emmyjansson Planet fakta."— Presentationens avskrift:

1 Av Emmyjansson Planet fakta

2 Innehållsförteckning
Man hittar information om Pluto på sida 3 Venus på sida 4 Jorden på sida 5

3 Pluto Pluto är en Pluto id. Pluto räknas inte som en planet. Pluto har fått sitt namn av en romersk gud. Plutos måne heter Charom. Pluto är ingen gasplanet. Forskarna tror att i Plutos hav finns det liv. Pluto upptäcktes av forskarna år 1930 den 18 februari. Av den amerikanska astronauten Clyde Tombaugh.

4 Venus Venus är nästan lika stor som jorden. Venus är täckt av en giftig gas och vatten ånga. Man kan inte andas på Venus för det finns inget syre. På Venus kan det bli 400 grader när solen lyser. Venus har två smeknamn som är aftonstjärnan och morgonstjärnan. Man kan inte se Venus yta för att ytan är täckt av gas och vattenånga.

5 Jorden Jorden har två namn dem är Tellus och Terra. Jorden är den enda som har liv i vårt solsystem som vi vet om. Jorden är den största sten planet i vårt solsystem. Jordens yta består av 70 % vatten och 30% jord. Jorden föddes för 4600 miljoner år sen. Människan har bot på jorden sen år tillbaks. Jorden tar sig runt solen i km/h.

6 Hur jag gjorde Fakta som jag har skrivit kommer från mina svar i ett häfte som handlar om planeterna i vårt solsystem. När jag har lagt in bilder så har jag skrivit texten först sen lagt in bilderna. Jag tyckte det var en kul uppgift.


Ladda ner ppt "Av Emmyjansson Planet fakta."

Liknande presentationer


Google-annonser