Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Humleposten februari 2012 Vad händer betr. Rep. och underhåll? Värmepumpen Är du tveksam om hur denna skall underhållas, kontakta Kristofer i nr 121 eller.

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Humleposten februari 2012 Vad händer betr. Rep. och underhåll? Värmepumpen Är du tveksam om hur denna skall underhållas, kontakta Kristofer i nr 121 eller."— Presentationens avskrift:

1 Humleposten februari 2012 Vad händer betr. Rep. och underhåll? Värmepumpen Är du tveksam om hur denna skall underhållas, kontakta Kristofer i nr 121 eller Per i 115. Vid fel, ring Ordf. för ett OK att själv kontakta Electra för en tid för rep. som passar dig. Detta är viktigt för fakturakontrollen. Soprummet Sorteringen fungerar fortfarande perfekt och alla skall ha en stor eloge för en fin insats för vår miljö. En extra eloge till Kristofer som ser till att där är rent och snyggt. Tänk på att saker av metall eller plast som inte är en förpackning betraktas som grovsopor. Dessa och färgpytsar lämnar du som farligt avfall på tippen. OBS! Grovsopor forslar var och en själv till tippen. Lågenergilampor: Var försiktig med dessa. OBS! Krossa inte lamporna, dom innehåller kvicksilver. Dom deponeras tillsammans med övriga glödlampor. Våra fönster Målaren och snickarna kommer att gå över alla under våren och måla, reparera eller byta ut där det behövs. Våra gröna ytor Estetiska rådet har kommit in med bra förslag. Dom kommer att behandlas vid nästa styrelsemöte. Vi meddelar resultatet i början av mars. Internet Finns det intresse för att vi som förening bildar en egen grupp på Facebook? Det är kanske ett bra sätt att utbyta/förmedla information och åsikter på. Fundera gärna och hör av er till styrelsen Glöm inte årsstämman den 29 april kl. 19.00 i föreningslokalen. Som vanligt bjuder föreningen på något gott att äta och dricka Vems hund är det som är ute på hal is?

2 FIXARDAGAR Vi samlas som vanligt kl. 10.00 Som alltid, allmän städning/lukning/räfsa löv och lite småreparationer. Runt 12 snåret grillar vi korv som vanligt. Fixardagar 2012 14 april 16 juni 25 augusti med kräftskiva 10 november SKRIV IN I KALENDERN REDAN NU! OBS! Mellan fixardagarna går det alldeles utmärkt att gå ut och ta en dust med ogräset. Det hinner ta sig bra under tiden. Glöm inte att vi sparar upp emot 200.000kr/år genom att fixa själva. LITE AV VARJE Värmen/energin Nu har vi fått rätt på värmeväxlaren i centralen och allt fungerar som det skall. Betr. Våra egna värmepumpar ute i bostäderna, har vi gjort en omfattande mätning av strömförbrukningen och jämfört olika inställningar på pumparna. OBS! Vi fann ingen skillnad mellan gammal och ny pump. Elpatronen går bara igång om man förbrukar extremt mycket energi. Därför gör det ingen skillnad om den är av- eller påslagen på de nya pumparna(på de gamla finns inte detta alternativet) Skillnaden i elförbrukning med värmeslingan på eller av är ung. 6 kwh/dygn. Har man exempelvis ett bundet avtal med Öresundkraft på 60 öre/kwh, blir det ung. 7-8kr/dag i merkostnad om slingan är påslagen. M.a.o betydligt lägre merkostnad än vad många av oss tidigare har trott. Kom ihåg att stora energislukare är: tvätt, tork, disk, dusch, bad och i vissa fall gamla kyl- och frysskåp. De flesta känner väl till att vårt varmvatten produceras i den egna värmepumpen vars kompressor drar en del el,speciellt om den skall producera mycket varmvatten Det är många som kör med slingan. Golvvärmen är behaglig. Då kan man också skruva ner värmen på radiatorerna och då trivs växterna ännu bättre. Gamla pumpar kommer att bytas ut efter hand som de går sönder och efter c:a 3 år har vi nya pumpar överallt. Frågor? Kontakta gärna Per i nr 115 Badrummen Ni som fortfarande har de gamla mattorna och brunnarna från 1987 då husen byggdes, bör se över materialen och få gjort en besiktning och ev. byta ut/renovera. Detta gäller även väggbeklädnaden. En del har redan drabbats av vattenskador p.g.a. detta med obehag och utlägg för självrisken på sin försäkring som följd.


Ladda ner ppt "Humleposten februari 2012 Vad händer betr. Rep. och underhåll? Värmepumpen Är du tveksam om hur denna skall underhållas, kontakta Kristofer i nr 121 eller."

Liknande presentationer


Google-annonser