Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Bildspel nummer två handlar om djuren och naturen. Vi har varit ute och sett oss om lite på Trinidad och här kommer lite bilder på det.

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Bildspel nummer två handlar om djuren och naturen. Vi har varit ute och sett oss om lite på Trinidad och här kommer lite bilder på det."— Presentationens avskrift:

1 Bildspel nummer två handlar om djuren och naturen. Vi har varit ute och sett oss om lite på Trinidad och här kommer lite bilder på det.

2 Detta är Caroni Swamp. Ett rejält mangroveträsk i närheten av huvudstaden. Vi åker träskbåt och och tittar på underliga djur. Naturen växlar mellan smala tunnlar och stora öppna, men grunda, vattenytor.

3 Mangroveträsket är inget för fotvandraren. Vi lovar!

4 Det bor lömska djur i träsket. Lömska boasnokar Lömsk krokodil

5 Träskets huvudattraktion. Scarlet Ibis eller den röda ibisen som vi säger på svenska. Vid skymningen kommer de i tusental för att övernatta på samma ö allihop. Jätteröd!

6 Ny dag nytt träsk. Detta är Nariva Swamp på den östra delen av Trinidad. Bush Bush naturreservat är en ö ute i träsket. Vi blir upphämtade jättetidigt. Det är en fin morgon och vi ser massor av fina fåglar.

7 Här är några av dem

8 Det finns många stora spindlar och fina fjärilar också. Detta är en Blue Emperor. Vingarna är stora som handflator. Det här är en lustig gynnare. Nästan lika stor som Blue Emperor men mer intressant med hopfällda vingar. Den imiterar dels en ugglas öga men även en orm. Kan du se ormens huvud? T.o.m. glansen i ormens öga finns med. Ormens öga

9 I djungeln råder djungelns lag!

10 Det gäller att försvara sig med näbbar och klor (och taggar) om man ska överleva.

11 Kampen om solljuset är stenhård. Är man inte tillräckligt hög så får man klättra på någon annan. Strypfikusen kväver långsamt sitt byte och övertar utrymmet. En fasansfull kamp på liv och död, i slow motion. Fikus Offer Höhöhö, Here comes Johnnyyy (Klassisk filmreplik) Skriiiiik!!!!

12 Det är inte bara i djungeln som det kämpas för att överleva. Ute på landsbygden är det fattigt och folk drar sig fram så gott de kan. Den här mannen fiskar ”Cascadu” i dikena med sitt kastnät. Buffalypso. Bättre än traktor Cascadu och krokodiler

13 Det finns tre dominerande religioner på Trinidad. Kristendomen från kolonialtiden, islam från de svarta slavarna och hinduism från indier som strömmade till när slaveriet upplöstes. Religionsutövarna i den här byn är för fattiga för att uppföra egna samlingslokaler och har därför gått samman om detta, ska vi kalla det ”Kyrkmoskétempel”. Det finns kanske lite hopp kvar för världen trots allt!

14 Nu är det slut på andra delen. Skynda dig att sparka igång den tredje!


Ladda ner ppt "Bildspel nummer två handlar om djuren och naturen. Vi har varit ute och sett oss om lite på Trinidad och här kommer lite bilder på det."

Liknande presentationer


Google-annonser