Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

FRANKRIKE!!! Frankrike ligger väster om europa och är (544000) kvadratkilometer stort och huvudstaden heter Paris!!! Frankrike ligger i västra Europa och.

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "FRANKRIKE!!! Frankrike ligger väster om europa och är (544000) kvadratkilometer stort och huvudstaden heter Paris!!! Frankrike ligger i västra Europa och."— Presentationens avskrift:

1 FRANKRIKE!!! Frankrike ligger väster om europa och är (544000) kvadratkilometer stort och huvudstaden heter Paris!!! Frankrike ligger i västra Europa och är (544000) kvadratkilometer stort och Frankrikes huvudstad heter Paris och är väldigt känd över Eiffeltornet!!! I Frankrike bor det nästan 61 miljoner människor FRANKRIKE!

2 FAKTA OM FRANKRIKE!!!  Ön Corsica ligger i Medelhavet och är en av dom största öarna som tillhör Frankrike, berget Mont Blanc i Alperna är västra Europas högsta berg(4807 möh.)  Viktiga varor är tillexempel bilar,flygplan,vapen,elektronik,sädsorter,socker, m.m.

3 FLODER OCH STÄDER!!!  De längsta floderna är Loire, seine och rhone, de största städerna är Paris, lyon, Marseille och bordeaux, huvudstaden Paris har med förorter nästan 10 miljoner in FLODER OCH STÄDER!!! De längsta floderna är Loire, Seine och Rhone. De största städerna är Paris, Lyon, Marseille och Bordeaux. I Frankrike bor 60,7 miljoner människor. I huvudstaden Paris har med förorter nästan 10 miljoner invånare.

4 ANDRA FAKTAN OM FRANKRIKE!!!  Frankrikes invånare kallas fransmän och språket man talar heter franska!!!de allra flesta religioner är katoliker, de arabiska invandrarna är muslimer.

5  I västra Frankrike är det kust- klimat men väldigt varmt och i östra Frankrike är det inlands klimat och på norra  Delen av frankrike är det en blandning mellan kustklimat och inlandsklimat.  Klimatet i frankrike varierar beroende på område. FRANKRIKES KLIMAT!!!

6 FRANKRIKES VALUTA!!! FRANKRIKES VALUTA Valutan i Frankrike heter Euro och 1 Euro är lika mycket som 100 cent och i svenska pengar är 1 Euro lika mycket som 9 kronor

7  De flesta i Frankrike jobbar med industrier och en väldigt viktig industri är bilindustrin och där gör man tex Bugatti,Citroen och några till. SYSSESÄTTNING!

8 SEVÄRT Om du vill åka till Frankrike kanske du vill se på berömda byggnader som tex Eiffeltornet eller du kanske vill besöka huvudstaden Paris eller någon annan stor stad i Frankrike tex Lyon och Bordeaux.

9 ÖVRIGT Frankrike har väldigt bra fotbolls lag tex PSG vilket står för PARIS SAINT- GERMAN!!!

10 SLUT!!!


Ladda ner ppt "FRANKRIKE!!! Frankrike ligger väster om europa och är (544000) kvadratkilometer stort och huvudstaden heter Paris!!! Frankrike ligger i västra Europa och."

Liknande presentationer


Google-annonser