Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

FRANKRIKE! Frankrike ligger i västra Europa och är (544000) kvadratkilometer stort och Frankrikes huvudstad heter Paris och är väldigt känd över Eiffeltornet!!!

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "FRANKRIKE! Frankrike ligger i västra Europa och är (544000) kvadratkilometer stort och Frankrikes huvudstad heter Paris och är väldigt känd över Eiffeltornet!!!"— Presentationens avskrift:

1 FRANKRIKE! Frankrike ligger i västra Europa och är (544000) kvadratkilometer stort och Frankrikes huvudstad heter Paris och är väldigt känd över Eiffeltornet!!! FRANKRIKE!!! I Frankrike bor det nästan 61 miljoner människor Frankrike ligger väster om europa och är (544000) kvadratkilometer stort och huvudstaden heter Paris!!!

2 FAKTA OM FRANKRIKE!!! Ön Corsica ligger i Medelhavet och är en av dom största öarna som tillhör Frankrike, berget Mont Blanc i Alperna är västra Europas högsta berg(4807 möh.) Viktiga varor är tillexempel bilar,flygplan,vapen,elektronik,sädsorter,socker, m.m.

3 FLODER OCH STÄDER!!! FLODER OCH STÄDER!!!
De längsta floderna är Loire, seine och rhone , de största städerna är Paris , lyon , Marseille och bordeaux , huvudstaden Paris har med förorter nästan 10 miljoner in De längsta floderna är Loire , Seine och Rhone. De största städerna är Paris , Lyon , Marseille och Bordeaux. I Frankrike bor 60,7 miljoner människor. I huvudstaden Paris har med förorter nästan 10 miljoner invånare.

4 ANDRA FAKTAN OM FRANKRIKE!!!
Frankrikes invånare kallas fransmän och språket man talar heter franska!!!de allra flesta religioner är katoliker , de arabiska invandrarna är muslimer.

5 FRANKRIKES KLIMAT!!! I västra Frankrike är det kust- klimat men väldigt varmt och i östra Frankrike är det inlands klimat och på norra Delen av frankrike är det en blandning mellan kustklimat och inlandsklimat. Klimatet i frankrike varierar beroende på område.

6 FRANKRIKES VALUTA FRANKRIKES VALUTA!!!
Valutan i Frankrike heter Euro och 1 Euro är lika mycket som 100 cent och i svenska pengar är 1 Euro lika mycket som 9 kronor

7 SYSSESÄTTNING! De flesta i Frankrike jobbar med industrier och en väldigt viktig industri är bilindustrin och där gör man tex Bugatti ,Citroen och några till.

8 SEVÄRT Om du vill åka till Frankrike kanske du vill se på berömda byggnader som tex Eiffeltornet eller du kanske vill besöka huvudstaden Paris eller någon annan stor stad i Frankrike tex Lyon och Bordeaux.

9 ÖVRIGT Frankrike har väldigt bra fotbolls lag tex PSG vilket står för PARIS SAINT-GERMAN!!!

10 SLUT!!!


Ladda ner ppt "FRANKRIKE! Frankrike ligger i västra Europa och är (544000) kvadratkilometer stort och Frankrikes huvudstad heter Paris och är väldigt känd över Eiffeltornet!!!"

Liknande presentationer


Google-annonser